I samband med avtäckandet av Nvidias Super-varianter av grafikkort ur Geforce RTX 4000-serien tog flertalet partnertillverkare tillfället i akt och avtäckte nya grafikkort – en av dessa är MSI. Utöver de modeller vi har blivit vana att se från bland annat Suprim och Gaming X-serierna blir det även debut för företagets senaste alster som går under namnet Expert.

DSC03901-Custom.jpg

Expert-varianten av Geforce RTX 4080 Super, via wccftech.com

Enligt MSI är hela höljet gjutet i aluminium för att bidra till en rigid och stabil konstruktion. Kylardesignen känns igen från Nvidias Founders Edition-modeller där en duo axialfläktar arbetar i en push-pull-konfiguration där luften förs igenom kylflänsen.

DSC03918-Custom-1456x971.jpg

Ytterligare bilder på RTX 4080 Super, via wccftech.com

DSC03902-Custom-1456x971.jpg

Ytterligare bilder på RTX 4080 Super, via wccftech.com

Under höljet döljer sig en kombination av värmeledningsrör och en ångkammare för att leda bort värmen. Därtill är modellen bestyckad med semi-passiv kylning där fläktarna stängs av vid låg belastning. Modellen är som tidigare nämnts snarlik den kylarlösning som Nvidia själva bestyckar sina Founders Edition-modeller. Med sin relativt "kompakta" formfaktor öppnar det upp för användning i mindre chassin även för strömtörstiga modeller likt Geforce RTX 4080 Super.

Exakt när modellerna i Expert-serien dyker upp på den nordiska marknaden och hur prisbilden är får framtiden utvisa.