Nu stämmer Microsoft in i Epic Games och Spotifys kritik mot Iphone-tillverkaren, rapporterar The Verge.

– Vi tror att konstruktiva samtal driver på förändringar och utveckling mot öppna plattformar och ökad konkurrens. Apples nya regler är ett steg i fel riktning. Vi hoppas att de lyssnar på återkoppling om den föreslagna planen och arbetar mot en mer inkluderande framtid för alla, skriver den nya Xbox-chefen Sarah Bond i ett svar på Daniel Eks inlägg på X.

Microsoft har orsak att vara kritiskt mot Apple: Företaget har enligt rykten en mobilversion av Xbox-butiken under utveckling som det kan lansera senare i år, och Phil Spencer har kallat EU:s rättsakt om digitala marknader ”en enorm möjlighet” för Microsoft.

På en front kanske Microsoft inte längre har något att klaga på dock. En av de ändringar Apple presenterade innebär att spelstreamingtjänster som Xbox Cloud Gaming och Geforce Now nu kommer kunna strömma spel direkt och inte längre kräver separata nedladdningar för varje spel. Spelen måste fortfarande följa App Store-reglerna och applikationen måste ha den högsta åldersgräns som något ingående spel har.