#eu

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

75

EU vill göra mobiler reparerbara i tio år

EU har spikat lagförslag som ska se till att företag måste förse reparationsdelar till mobiler och surfplattor i upp till tio år efter lansering.

189

EU vill ha körkort i telefonen

EU har bestämt sig för att göra det svårare för skurkaktiga bilister i Europa att undvika att betala böter med ett nytt förslag om gemensam standard för digitalt körkort i mobilen.

66

Drönare intar svenskt luftrum i nytt pilotprojekt

Stockholm väljs ut i ett EU-projekt för att testa möjligheterna att använda drönare för leverans- och övervakningstjänster.

32

Microsoft-chef: "Sony för EU bakom ljuset"

Efter Sonys EU-besök tar Microsofts kommunikationschef till Twitter med oro att Sony talar osanning om tillgång till Call of Duty-serien i framtiden.

14

EU och USA vill regera effektivare med AI-hjälp

De två sidorna slår för första gången följe för att med AI-modeller och maskininlärning effektivisera allt från respons vid nödsituationer till elnät.

87

EU undersöker hårdare reglering av lootlådor

Under onsdagseftermiddagen röstade EU ja till att utvärdera om konsumentlagarna ger tillräckligt skydd vad gäller lootlådor och köp i spel.

64

Apple planerar öppna för applikationer utanför App Store

Till följd av EU:s lagpaket Digital Markets Act kan Apple tvingas glänta på portarna för applikationer från tredjepart och andra butiker.

32

Nytt EU-beslut öppnar för 5G på flygplan

Med ny utrustning och särskilt tillägnade frekvensband ska passagerare på flygplan som befinner sig inom EU enklare kunna ansluta till 5G-nätet.

115

Apple bekräftar USB Type-C till Iphone

Under måndagen tog EU ännu ett kliv mot USB Type-C som standard från år 2024, något som tvingar med ett motvilligt Apple på tåget.

120

Disney, Viaplay och Discovery kräver att EU stoppar streamingpirater

Över 100 rättighetshavare går samman i koalitionen End Live Piracy Now, som ska stoppa otillåten streaming av upphovsrättsskyddat material.

143

EU-parlamentet röstar för USB Type-C

Lagstiftningen som ska befästa USB Type-C som standard klubbas igenom ännu en gång och tar ytterligare ett steg mot att bli verklighet.

37

EU-domstol fastställer Googles rekordbot på 4,1 miljarder euro

EU-domstolen går i linje med EU-kommissionens beslut att Google ska böta över 4 miljarder euro för konkurrensbrott gällande Android.

53

Reservdelar till telefoner kan bli EU-krav

I EU-kommissionens senaste förslag återfinns krav på tillverkare att erbjuda 15 olika reservdelar i upp till 5 år. Därtill ställs högre krav på batterier.

62

EU klubbar reform för att tygla teknikjättar på nätet

Lagreformerna Digital Service Act och Digital Markets Act ersätter 20 år gamla e-handelsdirektiv och ska tvinga att teknikjättar ta mer ansvar.

74

Fortsatt fri roaming inom EU – förlängs i tio år

EU-medborgare får fortsätta surfa fritt inom EU till 2032 och med samma hastigheter som hemma.