#eu

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

8

Meta och Microsoft vill att EU utreder nya App Store-regler

Financial Times rapporterar att varken Meta eller Microsoft är nöjda med Apples minimala öppnande av IOS.

20

Epic utlovar europeisk återlansering av Fortnite på Iphone

Epic Games Sverige ska utveckla Epic Games Store på IOS där Fortnite återigen ska göras tillgängligt för Iphone-användare.

42

Meta och Tiktok vägrar betala avgift till EU

Plattformar med över 45 miljoner användare har som krav att följa EU-regelverk, enligt lagen om digitala tjänster.

39

EU vill stärka rätten att reparera mobiltelefoner och hushållsmaskiner

Har du en dammsugare, tvättmaskin eller mobiltelefon som du vill reparera snarare än slänga ska det nu bli din rätt – med möjlighet till fler produkter i framtiden.

35

Microsoft stämmer in i kritiken mot Apple

Efter Epic och Spotify är det nu Microsofts tur att kritisera de ändringar på IOS och App Store som Apple har bestämt sig för att genomföra i EU.

107

Spotify till attack mot Apples EU-eftergifter

Spotify kallar Apples ändringar inom EU för att följa reglerna under rättsakten om digitala marknader för en ”komplett och total fars”.

41

Apple öppnar för spelstreaming och andra betalmetoder med ny IOS-uppdatering

IOS-uppdateringen som släpps i mars kommer med stora förändringar som ger användare inom EU mer kontroll över sina mobila enheter.

97

Apple kan ta betalt av utvecklare även utanför App Store i EU

Enligt Wall Street Journal funderar Apple på att införa avgifter på alla transaktioner i IOS-applikationer som sker utanför App Store när systemet öppnas i mars.

51

Apple viker sig för EU, öppnar NFC-kretsen på Iphone

EU-kommissionen har bett intresserade parter att kommentera ett antal eftergifter Apple har föreslagit för att göra tillgången till NFC-kretsen i Iphone rättvis.

159

EU vill att Spotify betalar artister mer

Europaparlamentet vill se musikstreaming bli mer lönsamt för artister och att algoritmen ska gynna mindre kreatörer.

62

EU kan få egen App Store för IOS

Efter påtryckningar från EU kan Apple lansera en separat App Store för IOS-enheter som tillåter installation från tredjepartbutiker.

22

Nu kan du välja vilka Google-tjänster som får dela data med varandra

Google har meddelat att användare inom EU nu kan ställa in vilka av företagets tjänster som får och inte får dela information med varandra.

32

EU utreder X – ska avgöra om det har brutit mot nya lagen om digitala tjänster

Elon Musk har hotat med att stänga av tjänsten som tidigare hette Twitter inom EU, men EU-kommissionen går nu vidare med utredningen som avslöjades i oktober.

38

EU når uppgörelse om AI-lagstiftning – förbjuder viss användning helt

Flera användningsområden för AI kommer bli förbjudna, bland annat känsloigenkänning och biometrisk kategorisering utifrån känsliga kategorier.

102

EU-parlamentet enade mot krypteringsförbud i "Chat Control 2.0"

I ett partiöverskridande omröstning från EU-parlamentets Libe-utskott ställer sig en majoritet bakom ett kraftigt omarbetat förslag av massövervakningslagen.