Grafikkortstillverkaren Asrock gjorde länge enbart AMD-kort, men var tidigt ute med Intels Arc-kort och var till exempel först med att släppa en 16 GB-model av A770. Att företaget numera gör kort från två av de tre GPU-tillverkerna har lett till spekulationer om att det även kan börja med Nvidia Geforce-kort.

Nu har Asrock kommenterat frågan, i en intervju med koreanska Quasarzone (via Videocardz). På en fråga om företagets framtidsplaner inkluderar Nvidia-kort svarar Asrocks representant så här:

– Det där är en knepig fråga. De företag som gör både Nvidia- och AMD-kort är Asus, Gigabyte och MSI. De varumärkena har funnits längre än oss och när de grundades fanns inte bara ATI och Nvidia utan andra tillverkare som Elsa och Voodoo. Ingen hade en monopolliknande ställning vid den tiden […] Från Asrocks perspektiv, med tillverkning av AMD- och Intel-kort, verkar det svårt för oss att omedelbart börja tillverka Nvidia-kort.

Något rakt svar som utesluter Nvidia-kort ger Asrock alltså inte, men med så många aktörer och Nvidias starka ställning är det uppenbart att det kan vara svårt att gå med vinst. Videocardz pekar på hur EVGA – som bara tillverkade Geforce-kort – 2022 gav upp och helt slutade tillverka grafikkort.