#asrock

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

11

Asrock kommenterar rykten om Nvidia-kort

Att ta sig in på marknaden för Geforce-kort utan ett välkänt namn eller ett exklusivitetsavtal med Nvidia är svårt, säger Asrock.

30

Asrock aktiverar stöd för Windows inbyggda RGB-kontroller

Uppdateringar för de flesta Asrock-moderkort från de senaste 2–3 åren lägger till stöd för att styra RGB-belysning med Windows-funktionen dynamisk belysning.

34

Grafikkort från Asrock och Sapphire högt i reklamationsstatistik

I den schweiziska återförsäljaren Digitec Galaxus statistik över hur ofta kunder reklamerar trasiga grafikkort förekommer Asrock och Sapphire mer frekvent.

9

AMD Radeon RX 7800 XT upptäckt i databas

I EEC:s databas listar Asrock ett Radeon RX 7800 XT Phantom Gaming som skvallrar om att en till medlem i RX 7000-familjen är nära.

22

Asrock siktar lågt med nya AM5-moderkort

I bilder på Asrocks första moderkort med nya styrkretsen A620 är det inte mycket som blir kvar för att möta instegspriset på 125 USD.

25

Asrock först med AM5-moderkort till instegspris

Ett halvår efter lanseringen av Ryzen 7000 släpps det första AM5-moderkortet för 125 USD, eller i Sverige motsvarande knappt 1 700 kronor.

38

Asrock trycker SSD-plattan i mattan med 64 GB/s

När M.2-platserna är för få och passiva kylflänsar otillräckliga, tillhandahåller Asrock ett instickskort som öppnar för 64 GB/s i läs- och skrivhastighet.

105

Moderkortsförsäljning störtdyker

De fyra största tillverkarna levererade betydligt färre moderkort under 2022. Värst gick det för Asrock, som tappade 55 procent.

26

Instickskort gör Asus minimoderkort vassare

Asus plockar fram skohornet och ett nytt dotterkort när bolagets påkostade Mini ITX-moderkort ska bestyckas med AMD:s vassaste systemkrets X670E.

34

Asrock expansionskort förvandlar B650-moderkort till X670

Den som ångrar köp av enklare bräda ska med Asrocks senaste påhitt kunna stoppa i en till styrkrets och uppgradera utan att köpa nytt.

SweClockers på CES 2023 sponsras av Elgiganten
27

Supersnabb igelkott i centrum när Asrock pyntar Intel B760-moderkort

Intels enklare styrkrets är här och så även tillhörande moderkort. Asrock trotsar den gamla sanningen om att moderkort inte gör datorn snabbare och satsar på Sonic.

33

Asrock presenterar skärm med inbyggd Wifi-antenn

Asrock breddar Phantom Gaming-sortimentet med en ny skärm som försetts med Wifi-antenn för att hålla uppkopplingen stabil, även om datorn stuvats undan.

34

Partnertillverkare tveksamma till Intel Arc "Alchemist"

Igor's Lab rapporterar om hur branschen mottar Intel Arc. Ointresse och skepsis sammanfattar situationen bra.

9

Asrock avtäcker Intel Arc A380 i Mini ITX-format

Den omskrivna Arc A380-modellen från Gunnir får nu sällskap av en tredjepartsmodell från en aktör som är mer välkänd på hemmaplan.

15

Asrock röjer B650 "Extreme" till Ryzen 7000-serien

En läckt lista över nya moderkort gör gällande att kommande styrkretsen B650 får ett extremare syskon med utökat stöd för PCI Express 5.0.