Reddit-användaren Mulgoki köpte ett nytt Geforce RTX 4090-kort från Asus för några veckor sedan. Kortet fungerade som det skulle, men den lilla flärpen som håller strömkontakten på plats hade lossnat. Mulgoki hörde inget klick när hen tryckte in kabeln, men hade inte undersökt kortet direkt så den kan ha lossnat då eller aldrig ha varit där.

Med tanke på skräckhistorier om smälta strömkontakter på RTX 4090 skickade användaren in sitt kort till Asus servicecenter, men fick en chock när en offert på reparation kom i mejlen. Motsvarande knappt 30 000 kronor ville Asus ha, trots att nypris för kortet var drygt 22 000 kronor.

I en serie uppdateringar i Reddit-tråden Mulgoki startade om upplevelsen rapporterar användaren om den fortsatta kontakten med Asus. Först kom ett meddelande från en chef som bara skrev att kortet ”tyvärr inte fungerar” på grund av den trasiga kontakten och erbjöd 30 procent rabatt på bytet.

På uppmaning av andra Reddit-användare mejlade Mulgoki till Asus vd-kontor, och fick ett samtal dagen efter som meddelade att fallet hade flyttats till en annan chef. Från denne fick Mulgoki till slut beskedet att företaget kunde köpa tillbaka kortet till fullpris – något ersättningskort fanns inte i lager.

Samtidigt som dessa rapporter har Gamers Nexus publicerat en video där kanalen går igenom flera fall där Asus support i USA har vägrat reparera olika produkter på garantin. I kommentarerna under videon skriver många tittare också om sina egna erfarenheter med företaget. En person skriver att hen driver en liten serviceverkstad i just Kanada och att Asus vid ett antal tillfällen har vägrat utföra reparationer på en del av en produkt bara för att någon annan del av produkten har en skada som företaget påstår har orsakats av kunden.