Tidigare i år lovade Sony att spelare så småningom ska kunna använda Playstation VR2-headsetet även med PC. Nu har VR-entusiasten Brad Lynch hittat ett tydligt bevis på hur det ska gå till, rapporterar The Verge.

Sonys koreanska dotterbolag har nämligen registrerat en ny produkt hos den sydkoreanska radiomyndigheten NRRA. Precis som i många andra länder måste företag registrera produkter som använder radiokommunikation, även på öppna frekvensband som 2,4 GHz-bandet.

Produkten heter Playstation VR2 PC adapter och har modellbeteckningen CFI-ZVP1. Det handlar alltså uppenbarligen om en fysisk adapter, men det är okänt på vilket sätt den använder radio eller varför den annars skulle registreras hos NRRA. Till Playstation 5 ansluts headsetet med en enkel USB Type-C-kabel och inget annat, till skillnad från föregångaren som hade betydligt krångligare anslutning.

Många recensenter har uppskattat hårdvaran i Playstation VR2, men klagat på spelutbudet. Med en PC-adapter får ägare av headsetet tillgång till ett betydligt bredare utbud.