Det har ryktats lite om att Core 2 Quadro, eller Kentsfield, inte skulle fungera som den skulle under Windows XP Home Edition. Intel har enligt PC Perspective visat upp en rigg med Windows XP Home Edition som fullt ut stödjer de fyra kärnorna.

Enligt Intel kommer många spel att vara flertrådade vid jul 2007. Huruvida detta är troligt eller inte låter vi vara osagt, men konverteringen från singeltrådat till multitrådat har tagit en lång tid. Intel visade upp prestandatestet "Ice Storm Fighters" vilket är ett kommande test för flerkärniga processorer i 3dmark06-programmet. Det är en spelmotor som är anpassad för fyra kärnor där varje processor har hand om specifika saker i grafikdemot.

Intel tillkännagav igår i samband med IDF att de håller på att utveckla processorer som har många kärnor på sig. Med många menas inte fyra stycken, utan 80. De har utvecklat en testprocessor som har 80 kärnor där varje kärna körs i 3,1 gigahertz. Delmålet med denna processor är att undersöka hur man kan optimera intern bandbredd på en processor som har flera kärnor.

Stockholm / San Francisco 26 september 2006 – I ett tal på Intel Developer Forum i San Francisco kunde Intel:s teknikchef Justin Rattner avslöja att Intel nu arbetar med utveckling av ny teknik som i kretsform kan ge datacenter TeraFLOP-prestanda och bandbredd i terabyteklass i framtidens datacenter och datorer.

Läs mer om Ice Storm Fighters-prestandatestet och Kentsfield hos Legit Reviews och PC Perspective.