Att slå världsrekord i 3DMark på har blivit något av en tradition på Dreamhack. Robert ”Crotale” Kihlberg och Marcus "Kinc" Hultin samarbetade med Asus, som bland annat bistod med grafikkort och moderkort i jakten på prestandapoäng. I det påkostade datorsystemet finns bland annat två färska Geforce GTX 280.

För att nå de riktiga höga höjderna krävs ordentlig hårdvara. En fyrkärning Quad 2 Extreme överklockades till 5,4 GHz och parades ihop med två moduler högpresterande DDR3-minne. Grafikdelen sköttes av inget mindre än två nya Geforce GTX 280 i SLI, som dessutom fick hjälp av ett fysikkkort med Ageia Physx.

Egenskap

Värde

Processor

Intel Core 2 Quad Extreme QX9770

Moderkort

Asus Striker II Extreme

Minne

Corsair Dominator 2x1024 MB DDR3

Grafikkort

2 st. Asus Geforce GTX 280

Fysikkort

Asus Ageia PhysX

Kylning

Flytande kväve (-195 grader Celsius)

Med hjälp av en ordentlig tub flytande kväve och en god portion gammal hederlig överklockningsexpertis lyckades Crotale slå rekord i nya 3DMark Vantage. När SweClockers besökte montern på söndagseftermiddagen stod mätaren på 24 066 poäng, men lite senare in på kvällen kunde överklockarna stoltsera med nära 24 500 poäng. Inte illa!

Rekordförsöken fortsätter på måndagseftermiddagen. Enligt uppgift är det trevägs-SLI (tre stycken Geforce GTX 280) som gäller under dagen.

Foto: Andreas Dimestam, SweClockers.com