Den 27 maj är det äntligen dags för SweClockers Live! 2021. Vid sidan om panelsnack, intervjuer och annat från redaktionen har vi fått sällskap av en rad sponsorer som möjliggör kvällen. En av dessa är Asus som evenemanget till ära bjuder upp med det mest påkostade priset i SweClockers snart 22-åriga historia – en skräddarsydd dator till ett värde om över 70 000 kronor!!!

Idag lanserar Asus "Powered by Asus" och firar med att tävla ut detta vattenkylda system. Powered by Asus är färdigbyggda datorer framtagna i samarbete med Inet och baseras på TUF-, ROG- och ROG Strix-komponenter.

Asus-RTX-3090.jpg
Asus-ROG-Maximus-XIII.jpg
Strix-Helios.jpg
Asus-ROG-Thor.jpg
Core i9-11900K.jpg
Trident-Z.jpg
Samsung-SSD-980-Pro.jpg

Tävlingsvinst

Komponenter

Värde

Dator

Intel Core i9-11900K
Asus Geforce RTX 3090 ROG Strix Gaming OC 24 GB
Asus ROG Maximus XIII Extreme Glacial
G. Skill Trident Z Neo DDR4 3 600 MHz 4 × 16 GB (64 GB)
Samsung SSD 980 Pro 2 TB
Asus ROG Thor 1200 W
Asus ROG Strix Helios
Vattenkylning för processor och grafikkort

5 690 kronor
25 999 kronor
15 999 kronor
7 185 kronor
4 390 kronor
3 490 kronor
3 190 kronor

Bakom bygget är ingen mindre än moddaren "Forsberg Customs", som gjorde skapelsen Asus event ROG Live. Själva grunden bygger på Asus chassi ROG Strix Helios och komponenterna är något i hästväg. Intels senaste Core i9-11900K sällskapas av det maxade moderkortet ROG Maximus XIII Extreme Glacial, som sällskapas av 64 GB primärminne och en 2 TB SSD signerad Samsung.

På grafikkortssidan hittar vi en riktigt sällsynt dyrgrip i form av Asus Geforce RTX 3090 ROG Strix Gaming OC. För att driva kraftpaketet används Asus eget nätaggregat ROG Thor 1200 W och i sann moddaranda är det vattenkylning som håller temperaturerna i schack. Nu frågar du dig säkert vad du behöver göra för att vinna en dator för över 70 000 kronor?

Svaret är lika enkelt som det sannolikt blir svårt med tuff konkurrens från dina medmedlemmar i forumet. Uppgiften går ut på att återskapa datorn som tävlas ut och valet av verktyg står dig helt fritt. Du kan vända dig till digitala medel som bildbehandlingsprogram eller CAD, men också ta hjälp av den verkliga världen. Fram med papper och penna, bygg med lego eller varför inte baka? Valet är ditt!

Tävlingsregler

 • Återskapa det moddade bygget på valfritt sätt. Paint, photoshop, CAD, papper och penna, gör ett bakverk, bygga med Lego – låt fantasin flöda, valet är ditt!

 • Allt material måste skapas från scratch. Det är inte tillåtet att "låna" bilder eller grafik från andra.

 • Ladda upp bilden på valfri uppladdningstjänst, exempelvis imgur.com.

 • För att delta laddar du upp bidraget i den tillhörande diskussionstråden. Det är tillåtet att lämna in flera bidrag!

Tävlingen pågår till och med den 27 maj klockan 12:00. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från Asus och avslöjas under SweClockers Live! 2021. Lycka till!

Visa tävlingsvillkor

SweClockers tävlingar arrangeras för medlemmarna i samarbete med en eller flera medarrangörer och sponsorer. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap.

Generella villkor

 • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss!

 • Skulle någonting oförutsett inträffa har SweClockers rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

 • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

 • SweClockers medarbetare och medarrangörer får inte delta i tävlingar.

Tävlingsvinster

 • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från arrangörerna. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

Upphovsrätt

Genom att delta i tävlingen ger du SweClockers och dess samarbetspartner obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra bidraget.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers och dess samarbetspartner behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om gällande lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer