Bland massvis av duktiga bidrag återstod endast sju när SweClockers och expertbolaget Qamcom, som arbetar med att omvandla teknik till värde för samhälle, industri och människor, utsåg finalisterna i den stora lifehack-tävlingen. Nu är det dags att presentera tipset som drog flest medlemsröster och därmed vinner tävlingen.

morotsgurka.jpg

Bland det bästa lifehacket/smart home-tipset jag har är att stoppa en magnetsensor i brevlådan så behöver man aldrig undra om man fått post eller inte. Hjälper även om man ska få paket under dagen och vill veta att det levererats. 📬

Länka sensorn till valfri notifikation t.ex ändra färg på en smartlampa, Google/Alexa högtalare eller mobilnotifikation. Personligen har jag en Aqara Magnetsensor 🧲 och magneten till den fäst i locket. Jag har min kopplad till Home Assistant men Samsung Smart Things, Aqaras egna hub (har Homekit-stöd) eller Homey kan göra samma sak 😄

Det vinnande bidraget är den smarta brevlådan signerad @Morotsgurka, som tipsar om att använda en magnetsensor för att slippa kolla posten och istället få en notifikation när brevbäraren lyfter på locket. Kort och gott en enkel och finurlig lösning som dessutom går att integrera med de flesta ekosystem.

För detta belönas han med ingenting mindre än ett Geforce RTX 3080 till ett värde av ca. 12 000 kronor. Inte nog med det, Qamcom är såpass imponerade över kreativiteten hos alla de nominerade och kommer att återkomma med en liten överraskning till övriga finalister (håll utkik i inkorgen). Stort grattis önskar Qamcom och SweClockers!

Sponsormeddelande

Qamcom – ett ledande svensk forsknings- och teknikföretag

Qamcom erbjuder djup och unik kompetens inom hårdvara, mjukvara och systemutveckling – med uppdraget att omvandla teknik till värde för samhälle, industri och människor. Baserat på insikter och slutanvändarnas behov överbryggar Qamcom gapet mellan forskning, teknologi och applikation för att möjliggöra höga ambitioner tillsammans med sina partners.

Läs mer om Qamcom
Lediga tjänster

Sponsras av Qamcom

qamcom-logo.webp

Denna artikel produceras i betalt samarbete med Qamcom. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.