Utsidan

front.jpg

Precis som föregångaren är 700D i huvudsak tillverkad av stål medan frontpartiet och fötter är tillverkade i aluminium. Då chassit saknar stöd för hotswap finns det heller ingen lucka avsedd för detta.

usb.jpg

Till höger om startknapp och ljusdiod för hårddiskaktivitet hittar vi en fjädrad lucka bakom vilken främre I/O-portar samt knapp för omstart gömmer sig.
Utbudet av I/O-portar är detsamma som hos 800D – fyra stycken USB 2.0, in- och utgång för ljud samt firewire.

Precis som hos 800D får vi klara oss utan E-SATA och USB 3.0 som vissa tillverkare redan börjat använda. Själva I/O-panelen är tillverkad av plast med en grov yta och skär sig faktiskt lite mot övriga frontpartiet vilket är tillverkat av borstad aluminium. Det går att använda plast så att det smälter in bättre, det såg vi exempel på hos Silverstone Fortress 2. Detta är egentligen en högst subjektiv beskådan av en detalj men för ett chassi i denna prisklass bör det i alla fall tas upp.

vsida.jpg

Den vänstra sidoplåten saknar både fönster och ventilationsöppningar.

hsida.jpg

Samma sak gäller för den högra sidoplåten, ingen skillnad mot 800D alltså.

bak.jpg

Baksidan på 700D är identisk med baksidan på 800D. Längst upp ser vi en ventilationsöppning tillsammans med två knappar som används för att öppna sidoplåtarna. Vi ser också två öppningar avsedda för vattenkylning och längre ner den bakre 140-millimetersfläkten.

Till skillnad från många entusiastchassin på marknaden är plåtarna som täcker platserna för expansionskort inte perforerade (gäller även 800D). Detta vill Corsair tydligen (Resources) kompensera med en liten ventilationsöppning nedanför plåtarna.

tak.jpg

Takpartiet erbjuder plats för tre stycken 120-millimetersfläktar och det är även möjligt att montera en radiator här.

fotter.jpg

Precis som hos 800D sker intaget av luft uteslutande från chassit undersida. Chassit vilar på tre tjocka aluminiumstycken där själva kontaktytorna består av ett tunt lager gummi.

filter.jpg

Luftintaget täcks utav ett tvättbart dammfilter som lätt avlägsnas genom att dra det bakåt.