Med trevliga frekvensökningar i bagaget efter vår överklockningssession har det blivit dags att kika på lite prestandasiffror. Kortet ställs mot resultaten från Nvidia Geforce GTX 670, övriga varianter av Geforce GTX 680, samt Radeon HD 7970. Samtliga prestandatester körs både i standardfrekvens och med överklockning på plats.

I helsysntetiska Heaven placerar sig MSI GTX 680 TFIII på en väntad position, mellan referensmodellen och Asus variant. Även med överklockning är den inbördes ordningen identisk, där MSI:s variant kniper mittenplatsen.

Samma mönster återkommer för speltesterna, där MSI GTX 680 TFIII placerar sig mellan Asus DCII-variant och Nvidias referensmodell. Det är absolut ingen nackdel, utan innebär rejält med prestanda som bara bättras på ytterligare när överklockning kommer in i bilden.

MSI bygger GTX 680 TFIII på standardkretskortet, men lyckas trots högre klockfrekvenser hålla nere enregiförbrukningen. Grafikkortet landar i toppen av tabellen, på samma nivå som Nvidias referensmodell och en god bit under Asus variant. Vid överklockning minskar marginalerna dock, och alla tre modellerna landar i samma region.

Temperaturmässigt imponerar TFIII-kylaren, och värdena är långt bättre än referenskylaren. Trots betydligt kompaktare design matchar modellen även Asus massiva DCII-kylare, vilket tyder på ett bra jobb av MSI.

Även när det kommer till ljudnivån visar sig TFIII från sin bästa sida. Vid vila är kortet ett av de tystaste vi testat, och även under belastning är det riktig trevliga siffror som uppvisas. Subjektivt kan det mer dova ljudet från de större fläktarna hos Asus DCII-kylare vara bekvämare för öronen, men i slutänden handlar det om två riktigt kompetetna lösningar.

Nämnvärt är att testets exemplar av MSI GTX 680 TFIII tyvärr lider av ett visst så kallat "coil whine", vilket känns igen från Nvidias referensmodell. Det handlar dock inte om ett skärande ljud som ibland kan vara fallet, utan snarast ett lägre rasslande som bör dämpas av de flesta datorlådor. Känsliga spekulanter bör dock känna till och vara medvetna om problemet.