Testmetod

Musen är testad i drygt en vecka inom flera olika kategorier som simulerar dagligt användande. Även om Sensei är utvecklad primärt för spelande ska musen även vara bekväm att surfa runt med och fungera bra till saker som bildredigering.

Under testet har flera underlag testats för att se om det blir stora skillnader på glid och respons. Musmattor som användes är Steelseries Qck, SweClockers egna musmatta baserad på Qpad CT och Roccat Alumic.

Olika profiler testas också för att i möjligaste mån anpassa upplevelsen. Dessa inkluderar skräddarsydda varianter för varje test, en allmän profil designad att fungera bra i alla lägen och sist med inte minst musens standardutförande utan ändringar i mjukvaran.

SenseiMLG10.jpg

Datorkonfiguration

1

Datorkonfiguration

2

CPU

Intel i5 661 3,33 GHz

CPU

Intel i5 2500K 3,3 GHz

Internminne

2 GB

Internminne

8 GB

GPU

Intel HD Graphics

GPU

Geforce GTX 570

Moderkort

ASUS P7H57D-V EVO

Moderkort

Gigabyte Z68AP-D3

Operativsystem

Windows 7 Pro x64

Operativsystem

Windows 7 Pro x64

Mjukvaruversioner under testet:

  • Steelseries Engine: 2.6.2591.39524

  • Sensei MLG Firmware: 513

Programvara

Programvaran är en viktig del av en datormus med fokus på möjlighet till personliga anpassningar. Mjukvaran ska vara lätt att installera och kunna utföra ändringar för att få känslan precis så som användaren vill ha den. Här testas helt enkelt hur bra Steelseries medföljande programvara fungerar och hur enkelt det är att ändra inställningar.

Vanligt användande

Kriterier för vad som gör en datormus bekväm att surfa med skiljer sig ibland från vad spelmöss strävar efter. Komfort och ergonomi är huvudkategorierna i detta test för dagligt användande, bland annat hur det känns att hålla i musen en längre tid och klicka runt på hemsidor.

Bildredigering

Pixelperfektion i bildredigering är oerhört viktigt, vilket öppnar upp för ett test där långsamma och exakta rörelser premieras över hastighet. Under användandet ritas och redigeras ett par bilder för att få ett hum om hur pekdonet klarar sig utan att förlita sig på att vara snabbast.

Battlefield 3

bf3 2011-10-26 18-50-18-12.jpg

Sensei MLG är gjord för spelande och Battlefield 3 valdes till titeln att testa musen med. Spelläget är Team Deathmatch, där snabba reflexer och precision är i fokus. Musen får känna på konstant rörelse där den enda pausen kommer i form av sekunderna innan återupplivandet.

Company of Heroes och Starcraft II

starcraft2protoss.jpg

Då realtidsstrategi är en stor genre bland spelarbasen testades två typer. Först ut är Company of Heroes med långa matcher som kan sträcka sig till ett par timmar, dock utan krav på snabb hantering av enskilda trupper. Motpolen är Starcraft II, med relativt korta matcher och krav på att fokusera även en enskild soldat optimalt för att vinna striden.