Musen

Dags att titta lite närmare på designen, både ut- och invändigt. Vi vill poängtera att om man öppnar upp musen så förverkar man garantin.

Microsoft har helt klart valt att gå mot det stilrena hållet designmässigt. Det första man lägger märke till är att det inte är några skarvar runt musknapparnas ovanssida vilket ger renare designlinjer.

Här ser vi Lasermouse 6000 från sidan. Eftersom musen är anpassad både för höger- och vänsterhänta så är designen symetrisk. På vardera sida sitter det en knapp som kan konfigureras efter önskemål i medföljande programvaran. Värt att notera är att man kan ha olika händelser i olika program för samtliga knappar.

Glidytorna på musen sitter placerade väl ut på hörnen vilket ger en bra balans. Sensorn sitter lite mer placerad på sidan än vad vad som brukar vara vanligt detta är dock inget som vi märkt av under bruk.

Här ser vi Laser Mouse 6000 bredvid en Logitech MX310. MMX310 är en vanlig mus ute i butikerna. Den finns i mångas hem och hjälper till att bilda en bra uppfattning om storleken för Microsoft Laser Mouse 6000.

Här har vi plockat isär musen och plockat ur delarna. Liten notis för er som har planer på att själva ta isär en Laser Mouse 6000 så sitter skruvarna under gliddynorna, 4 skruvar totalt.

Nu till elektroniken i musen. Enligt Microsofts engelska produktsida så skall Laser Mouse 6000 vara utrustad med ett så kallat "Tilt wheel" som gör att man kan vinkla hjulet och på så sätt scrolla i sidled. Här ser vi dock att Microsoft har valt att inte implementera det i denna mus så det rör sig antagligen om informationskrockar hos Microsoft. Vidare så håller brytarna hög kvalité och vi tvivlar inte på att musen kommer hålla länge även hos entusiaster. Utöver det så verkar byggkvalitén bra och musen klarar nog av en hel del fysiskt våld.

Inte mycket att nämna om undersidan. Som vi nämnde ovan så är sensorn inte placerad mitt på musen utan lite åt sidan.