Montering

Med i paketet för Antec Kühler H2O H1200 Pro återfinns monteringskit för alla moderna plattformar från Intel och AMD. Grundprincipen vid montering är liknande, men olika tillbehör behövs beroende på system.

IMG_5235.jpg

Bakstycket som medföljer är en dubbelsidig plastkonstruktion, där vardera sida passar Intel respektive AMD. Fyra stycken gängade distanser sätts i passande hål beroende på plattform, som med hexagonformade huvuden kläms fast i plasten.

Distanserna träs igenom hålen på moderkortet, och hela plattan säkras med hjälp utav två dubbelhäftande klisterdynor som appliceras på baksidan av moderkortet. Enbart en uppsättning av klisterdynorna medföljer, vilket kan bli besvärligt vid flertal monteringar.

IMG_5631.jpg

Med plattan på plats är det dags att fästa kylblocket på plats, vilket görs med passande aluminiumram för respektive plattform. Blocket sätts ned på processorn med ramen riktad över de gängade distanserna från bakstycket. Fyra stycken skruvar i varsitt hörn används sedan för att hålla hela konstruktionen på plats.

IMG_5632.jpg

Radiatorn mäter in på 275 millimeter, vilket kan sätta stopp för montering i vissa mindre chassin. Förutsatt att det finns utrymme så är det inga problem att montera in radiatorn, som fästs med hjälp utav de inkluderade skruvarna.

IMG_5634.jpg

Fläktarna skruvas fast på radiatorn med av de medföljande långa skruvar. Som nämnt medföljer dessutom skruvar för den som vill montera ytterligare två fläktar, det vill säga totalt fyra stycken.

IMG_5636.jpg

Bottenplattan hamnar lätt tillgänglig i redaktionens Fractal Design Arc. Det innebär att det inte finns några hinder för montering med moderkortet redan på plats.

IMG_5633.jpg

Monteringsprocessen är inte den bästa, vilket följer i linje med tidigare vattenkylare från Antec. Att bakstycket kräver klisterdynor för att hållas på plats begränsar återanvändningen betydligt. För testets skull har redaktionen monterat bakstycket utan dynorna, vilket krävde ytterligare en uppsättning händer.