Mjukvara

Inför lanseringen av Lancehead-modellerna skyltade bolaget om en ny mjukvara. Denna finns nu i betastadie och går under namnet Razer Synapse 3. Förutom ett helt omgjort gränssnitt finns det nu en möjlighet att spara inställningar i musens interna lagringsutrymme. Dock krävs det fortfarande ett konto för att använda mjukvaran.

Synapse3_home.jpg

Till skillnad från det mörka temat i föregående mjukvara är allt numera vitt och relativt enkelt. Vid uppstart möts användaren av en kortare välkomsttext, med ett knippe genvägar undertill.

Synapse3_main.jpg
Synapse3_main2.jpg

Sidan för knappinställningarna ger en klar och tydlig överblick över vad som finns och kan göras med det som finns tillgängligt. En meny dyker upp när en knapp har markerats, vilken innehåller en rad valmöjligheter sett till funktion. Unikt för dessa modeller är valet av vänster- eller högerhänt i nederkant.

Synapse3_perf.jpg

I traditionsenlig anda går det även att ställa in sensorn i olika DPI-lägen för att snabbt byta mellan dessa via knapparna på musen. Ytterligare inställningar finns i form av uppdateringsfrekvens samt acceleration om så önskas.

Synapse3_light.jpg
Synapse3_chroma.jpg

Ljussättningen kan ställas in på två olika ställen. Den första handlar om snabbare inställningar med förprogrammerade effekter. Nästa del finns under fliken Chroma där användaren kan programmera helt egna ljuseffekter efter eget behov. Verktyget erbjuder gott om möjligheter utan att behöva läsa igenom en manual för att förstå hur det fungerar.

Synapse3_calibration.jpg

Razer Synapse 3 ger även användaren möjligheten att kalibrera sensorn baserat på underlaget. På högersidan hittas även ett reglage för Lift-off-avståndet som går från 1 till 10. Personligen upplevs kalibreringsverktyget som något klumpigt att använda, då det i slutändan enbart ställer in upplösningen för att matcha storleken på musmattan. Varje gång Lift-off-avståndet ändras går sensorn tillbaka till det föreslagna DPI-värdet.

Synapse3_macro.jpg

Sett till makroinspelningar är verktyget uppbyggt som många andra, något som gör det enkelt att sätta sig in i. Varje inspelning kan redigeras i efterhand både sett till inmatning och fördröjning.

Synapse3_power.jpg

För Razer Lancehead Wireless finns även en extra flik för batteriet, med inställningar för viloläge efter en viss tid samt varna vid låg batterinivå.