När det kommer till mjukvaran gäller fortfarande Synapse som nu är uppe i version 3, och agerar samlingsmjukvara för bolagets samtliga produkter. En nyhet med den senaste versionen är möjligheten att återigen spara inställningarna direkt i musen, samt i molnet.
Först ut när mjukvaran öppnas är inställningar för varje knapp runtom pekdonet. Bland annat kan en knapp ändra belysning, starta ett program eller aktivera bolagets Hypershift. Det sistnämnda innebär att varje knapp får en ytterligare funktion när Hypershift-knappen är nedtryckt.
Vidare hamnar fokus på sensorn och dess inställningar. Upplösningen kan ställas in i fem olika förinställda steg för att byta snabbt med DPI-knapparna på musen. Det tillgängliga spannet går mellan 100-16 000 DPI. Nära tillhands är även uppdateringsfrekvensen som kan ställas i tre olika steg, samt en genväg till musinställningarna i Windows.
När det kommer till belysningen finns det ytterst grundläggande inställningar i mjukvaran där något mer specifik anpassning kräver nedladdning av tillägget Chroma. Där finns det möjlighet att göra helt egna färgkombinationer och synkronisera allt med andra Razer-produkter.
Som tidigare nämnt finns det några tillägg att installera till Synapse 3. Bland dessa hittas stöd för Philips Hue-systemet, vilket kan förvandla hela rummet till disco som kan reagera på spelhändelser.
Sett till profiler finns det äntligen möjlighet att spara inställningarna direkt på musen, samt att ha dessa i molnet på samma gång. Profilerna kan markeras i olika färger för att se vilken som är vilken på musen. Av någon anledning har mjukvaran skapat flera dubbletter av den profilen som har använts under testperioden.
Sist men inte minst kan sensorn kalibreras efter underlaget, där båda varianterna av Firefly-mattan är förprogrammerad. Används en annan modell går den att lägga till manuellt om behovet finns.