Prestanda

Razer Mamba Hyperflux har använts som primärt pekdon både hemma och på kontoret i ett antal veckor för att simulera vardaglig användning. Trots att den är inriktad mot spelare ska den kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväm.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är Logitech G640, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-GT-1. Den sistnämnda är utsmyckad med ett motiv medan motparten har en helt svart yta.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde

Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Razer Mamba Hyperflux

400 DPI

398 DPI

800 DPI

797 DPI

1 600 DPI

1 587 DPI

3 200 DPI

3 209 DPI

16 000 DPI

15 502 DPI

Vissa möss ger inte alltid korrekt upplösning på sensorn och kan ibland ge större skillnad vid användning. Razer Mamba Hyperflux visar absolut inget problem med det där nästintill varje steg ligger på det önskade värdet. Variationen som uppstår kan mycket väl bero på mänskliga faktorn.

Precision

Mamba_speed_400.png
Mamba_speed_1600.png

Först ut i sensortesterna är precisionen där det inte uppstår några direkta fel. Dock ska det nämnas att det fanns några underliga avläsningarna mellan gångerna, men inget sådant beteende har märkts under speltillfällena.

Hastighet

Mamba_speed.png

Likt Deathadder Elite hamnar Mamba Hyperflux runt 8 m/s vid test av hastighet, där en mänsklig hand vanligtvis ligger runt 4 m/s. Det innebär att det finns gott om utrymme kvar innan sensorn säger stopp.

Jitter/angle snapping

Mamba_jitter.png

Inte helt oväntat hittas det heller inga spår av jitter/angle-snapping i sensorn heller.

Responstid

Vid test av latens hamnar Razer Mamba Hyperflux långt ned i listan, då i trådat läge där det var knepigt att komma åt brytarna. Modellen hamnar i närheten av sitt syskon Lancehead TE med drygt 7,5 millisekunder bakom ledarna Logitech G403 och Mionix Naos QG.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

67 gram

Högerknapp

56 gram

Scrollknapp

195 gram

DPI-knapp upp

64 gram

DPI-knapp ned

68 gram

Bakåtknapp (vänster sida)

96 gram

Framåtknapp (vänster sida)

121 gram

När det kommer till knapptrycket är det ingen knapp som sticker ut ställt mot sitt närmsta syskon. Alla hamnar på en bra och behaglig nivå och ger bra återkoppling vid nedtrycket, där ingen ger någon direkt svampig känsla.