Montering

För monteringen har vi valt att göra detta på ett Intel-baserat system med LGA 1700-sockel och moderkortet Asus ROG Maximus Z790 Hero.

Peerless Assassin-15.jpg

Bakstycket för LGA 1700 på plats.

Vi börjar med bakstycket i plast som kan fästas med den förmonterade självhäftande tejpen för den som önskar.

Peerless Assassin-14.jpg

Första bygeln på plats.

Peerless Assassin-16.jpg

Båda byglar på plats.

På motsatt sida följer en ganska konventionell montering där vi först placerar ut de fyra plastdistanserna, sedan matchas hålbilden upp mot angivna hål i byglarna och sedan skruvas alltsammans fast i bakstycket.

Här vill jag dock göra er uppmärksamma på att vi under monteringen drabbades av att den gängade metallhylsan sprack och gick av på mitten under vår första montering. Detta bör inte hända om inte en alldeles för stor mängd kraft används när skruvarna skall dras åt. Om det som hände i vårt fall var till följd av ett måndagsexemplar eller handhavandefel låter vi vara osagt.

Peerless Assassin-18.jpg

kylflänsen monterad på processorn.

Därefter skruvas kylflänsen på plats och fästs i byglarna med med två skruvar som sitter monterade i en bygel ovan basplattan. Fjädringen underlättar monteringen och gör det lätt att avgöra när skruven har nått sitt bottenläge.

Peerless Assassin-22.jpg

Fläktarna fästs med metallclips.

Sedvanliga metallclips används sedan för att förankra fläktarna i kylflänsen. Notera att fläktarna har flyttats upp en aning då de minnesmoduler som används är av det högre slaget. Detta medför att det kan bli lite extra höjd att ta med i beräkningarna om de minnen du använder inte är av typen "lågprofil".

Peerless Assassin-24.jpg

Den medföljande Y-kabeln underlättar vid kabeldragning.

Slutligen kopplas fläktarna in till moderkortets 4-pins PWM-kontakt med den medföljande Y-kabeln.

Jag har väldigt få anmärkningar på själva monteringsprocessen utöver vårat lilla missöde med det defekta bakstycket. Monteringen av kylaren är väldigt enkel och följer en tämligen konventionell metod. Beslagen är av fullgod kvalitet och vi upplever inga problem med passform i gängorna eller dylikt.