Insidan

Efter att ha skruvat loss den övre plåten möts man av ett luftigt innandöme som faktiskt ser större ut än vad det är. Det enda som egentligen sticker ut är vga-kabeln som löper från skärmen rakt över moderkortsplåten och ut genom bakdelen av lådan. Tittar vi närmare på konstruktionen märker vi att chassiet är nästan helt är sammansatt med skruvar istället för nitar, som annars är vanligare.

Hårddiskburen har plats för fyra enheter och är fastskruvad i botten av lådan. Detta betyder att den är avtagbar vilket säkert kan underlätta vid monteringen. Hårddiskarna monteras på gummiringar som består av hårt gummi och som närmast kan liknas vid cykeldäck. Insprängda metallringar används för att skruven inte ska trasa sönder gummidämpningen.

Bakom och under hårddiskburen sitter skärmen med tillhörande kretskort. Touch-funktionen ansluts via en intern usb-anslutning med fem individuella stift, och skärmen drivs av en 4-pins Molex-kontakt. Dessutom är alla kablar utom vga-kabeln försedda med kontakter i båda ändarna, så de går att lossa från kretskortet om man nu skulle vilja göra det.

Externa enheter såsom dvd-brännare sitter i en egen bur vid sidan om hårddiskburen. Den översta platsen är reserverad till en 5,25”-enhet, och rakt under finns två skenor där man kan fästa en 3,5”-enhet. Nedanför denna konstruktion finns ett litet kretskort till chassiets egna anslutningar för usb, firewire och ljudenheter. Kontakterna är försedda med individuella stift till kablarna, vilket gör det lite extra krångligt att ansluta dem till moderkortet.

Chassiet mäter nästan exakt 27 cm från täckplåtarna till hårddiskburen, vilket betyder att riktigt stora grafikkort såsom Geforce 8800 GTX (26,7 cm) går att klämma in. I den bakre delen av chassiet sitter två 80 mm-fläktar som ansluts via vanliga 4-pins Molex-kontakter. Det finns inga andra fläktar eller fläkthål så det gäller att anpassa datorsystemet efter kylningsmöjligheterna. I övrigt monteras nätaggregatet vid sidan av moderkortet och på högkant. Nästa steg är att montera testsystemet och se hur Cooltek 3000 är att använda i praktiken.