Ljudnivå

Chassiet kyls av två 80 mm-fläktar som verkar hålla bra kvalitet men som inte är särskilt tysta. Ljudet irriterar visserligen inte, men det låter mer än nödvändigt. Cooltek är medvetna om detta och bad oss meddela att i kommande leveranser ska fläktarna vara utbytta till tystare modeller. Alla kunder som redan köpt chassiet eller planerar att göra det inom den närmaste tiden kan kontakta företaget via Coolteks svenska webbplats för att helt kostnadsfritt få en Zalman Fan Mate 2 (inklusive adapter) på posten. Vilken serviceanda!

Gummiringarna som ska dämpa vibrationer och därmed oljud är konstruerade av ett på tok för hårt gummimaterial. Detta gör att de inte kommer till så stor nytta även om det är bättre än ingenting. Tillverkaren borde precis som med fläktarna förbättra dessa i framtida versioner av chassiet.

De yttre plåtarna är tillverkade av 1,5 mm tjock aluminium vilket är något kraftigare än vanligt. Eftersom chassiet dessutom står väldigt stabilt på underlaget dämpar konstruktionen oljud över förväntan, även fast aluminium inte är lika tungt och stumt som stål. Utöver detta har tillverkaren valt att inte använda sig av ventilationshål mer än i botten av lådan. Med hänseende till ljudnivå presterar chassiet en bra bit över förväntan trots de medföljande fläktarna.