Netgear WNR834B

Specifikation

Egenskap

Standard:

802.11n (draft), 802.11g & 802.11b

Hastighet:

Upp till 270 Mbit/s

Kryptering:

Wpa2-psk, wpa-psk, wep 64-/128-bit

Mjukvara:

1.0.4.0WW

Wan-port:

1 st., 10/100 Mbit

Lan-portar:

4 st., 10/100 Mbit

Löstagbar antenn:

Nej, inbyggda

Storlek:

225,5 x 172 x 39 mm

Tillbehör:

Ställ, nätverkskabel, nätadapter, tryckt manual och installationsskiva

Garanti:

2 år

Usb-port:

Nej

Övrigt:

Ids, spi, upnp, wmm, dmz, nat, dos-skydd och url-filtrering samt stöd för dyndns.org

Cirkapris:

700 kr

Netgear har valt en annan lösning med antennerna än konkurrenterna i detta test. Alla antenner är inbyggda i routern vilket enligt Netgear är gjort för att kunden ska slippa huvudbry om hur de ska riktas då de från början är riktade för optimal täckning. Denna router är aningen större än sina gelikar vilket eventuellt beror på de integrerade antennerna. Designen är enkel och stilren med vit klarlack på sidorna och en grå plastlist på framsidan. På framsidan sitter även lysdioder i en lång rad för vardera port som lyser med grönt sken samt en starkt lysande blå diod för det trådlösa nätverket. Vid dessa dioder finns även indikator för att visa att enheten är igång samt en för aktivitet på wan-porten.

Netgear skickar även dem med en skiva för installation av routern. Man väljer sitt språk och klickar sig vidare i guiden. Man får under installationen en hel del frågor om hur man i dagsläget kopplar upp sig till internet. Detta är för att guiden ska visa exakt rätt instruktioner för just en själv. Man får tydliga anvisningar i både bild och text för hela installationsproceduren och guiden ser till att nätverket verkligen har kontakt med internet när man är klar.

Om man känner sig säker på hur en router ska installeras kan man hoppa över att använda cd-skivan och direkt ansluta till routerns webbgränssnitt.

Värt att notera är att denna router har stöd för wmm, vilket är en typ av trafikprioritering för trådlöst nätverk. Dock är den enda inställningen av eller på, vilket gör att man inte kan prioritera valfri trafik med hjälp av egna inställningar.