Montering

För att kunna montera 5,25-tumsenheten, i vårt fall en DVD-läsare, måste först två skenor i plast sättas fast på enheten.

Som vi har sett tidigare har vi en del skruvande framför oss innan DVD-spelaren kan föras på plats i chassit.

När vi har avlägsnat frontblecken skjuter vi DVD-spelaren på plats. Skenorna låses automatiskt fast i chassit.

Att montera nätaggregatet innebär inga konstigheter. Det förs på plats inifrån chassit och skruvas sedan fast utifrån med fyra skruvar.

När det gäller hårddisken tillämpas samma princip som med 5,25-tumsenheten – det vill säga att plastskenor placeras på vardera sida om hårddisken.

När skenorna är på plats kan hårddisken skjutas in i buren. Hårdisken sitter ordentligt fast men är inte dämpad genom plastskenorna på något sätt.

Så här såg testsystemet ut då all hårdvara var monterad. Observera att det rör sig om ett väldigt högt chassi och därför krävs det att nätaggregatet är utrustat med ett långt kablage. Det var precis så P4-kontakten på vårt nätaggregat räckte hela vägen upp.

Baksidan på chassit med testsystem monterat – här ska vi kika närmare på hålet i moderkortsplåten.

Anledningen till varför tillverkare skär ut ett hål i moderkortsplåten är för att underlätta byte av processorkylare. För att detta ska fungera krävs att de fyra skruvarna alternativt pluggarna som håller kylaren på plats ryms i hålet. Här har vi ett bra exempel på när de inte ryms – endast en plastnit är här tillgänglig. Ett större hål hade alltså varit att föredra.