Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
20

Gigabyte P35T DQ6

En av de stora nyheterna med Intels nya styrkrets P35 är att tillverkarna kan implementera stöd för ddr3-minnen. De modeller som finns för ddr3 har antingen stöd för både ddr2 och ddr3 eller enbart ddr3. Gigabytes toppmodell (av deras P35-kort) är P35T DQ6 med fyra ddr3-platser. En av fördelarna med de nya minnena är att de klarar högre frekvenser, vi skall dock se om det finns andra fördelar jämfört med ddr2-versionen av samma modell som heter P35 DQ6.

30

OCZ PC2-8500 Reaper

Fortfarande är det ddr2-minnen som gäller för de allra flesta när de skall bygga nya datorsystem. OCZ PC2-8500 Reaper som vi nu skall se närmare på är ett mycket annorlunda minneskit då det har värmeledningsrör (heatpipe). Tanken är att värmeutstrålningen skall ske över en större yta och på så sätt ge bättre kylförmåga, samtidigt som man inte behöver använda högljudda fläktar. Om detta även innebär förbättrade överklockningsegenskaper återstår att se.

39

Tre AM2-moderkort

Även om Intel har övertaget i processorprestanda för tillfället försöker AMD vara det mest prisvärda alternativet för de som kanske inte behöver det allra värsta. Ett led i det var att introducera styrkretsen AMD690G och Nvidia svarade strax efteråt med Nforce 630A. Nu skall vi se närmare på tre micro-atx-moderkort för AM2-processorer.

124

Antec Sonata III

Det amerikanska företaget Antec har genom åren producerat ett antal mycket välkända och omtyckta chassin. En av dessa är den ursprungliga Sonata, som i början på 2000-talet inledde trenden med tysta datorlådor. Nu är det dags att titta närmare på den tredje versionen och se om lådan fortfarande håller måttet.

41

Tre P35-moderkort

Det var ett tag sedan P35-moderkorten kom ut på marknaden och det var en av de märkligaste lanseringarna hitintills från Intel. Vi skall se hur pass intressanta dessa moderkort egentligen är innan de nya Intel-processorerna kommit ut på marknaden. För att göra det lite mer spännande prövade vi även överklockning med en ännu icke släppt processor.

35

Nzxt Adamas

Den kinesiska tillverkaren Nzxt gör ett avstamp från det traditionella gamer-temat och dyker in på premiumsegmentet med datorlådan Adamas. Vi undersöker om den lilla uppstickaren kan mäta sig med giganter som Lian Li och Silverstone.

48

Devolo DLAN 200 AV

Att bygga ett fast trådbundet nätverk hemma i lägenheten eller i villan kan vara lite bökigt i och med att man måste dra kablar kors och tvärs genom olika rum. En betydligt enklare metod för att sätta upp ett nätverk är att använda adaptrar som kommunicerar via elnätet. Vi har testat Devolo DLAN 200 AV som påstås kunna erbjuda en hastighet på upp till 200 megabit per sekund.

26

Enermax Uber Chakra

Det är alltid populärt med ordentliga datorlådor. Mitt uppe i sommarhettan är det dessutom en nödvändighet att chassiet klarar av att kyla datorsystemet utan bekymmer. Vi ska titta närmare på en modell i Enermax Chakra-serie som vuxit på höjden och som är utrustad med en gigantisk 250 mm-fläkt. Men är större alltid lika med bättre?

37

Leadtek Winfast DTV2000 H och DTV Dongle

Att bygga sin egen htpc komplett med en inbyggd tv-mottagare är riktigt hett just nu. Just därför har vi testat två mottagare från Leadtek som tar in de fria kanalerna i det digitala marknätet. Den ena modellen är en extern variant medan den andra är intern.

94

Antec P190

Det börjar bli allt vanligare med riktiga monsterchassin på marknaden. Både datorer och användare har blivit allt mer krävande, och för att möta dessa krav har Antec släppt en ny modell i sin populära Performance-serie. Vi tittar närmare på Antec P190, en datorlåda som klarar av vilket datorsystem som helst.

77

Nzxt Hush

Dagens datorentusiaster värderar låg ljudnivå lika högt som god kylning. Men att bygga ett tyst datorsystem som dessutom har god prestanda är inte särskilt lätt med en tunn plånbok. Vi tittar närmare på Nzxt Hush, ett ljudisolerat datorchassi som inte kostar mer än 800 kr.

132

10 grafikkort - högpresterande till mellansegment

För inte allt för länge sedan introducerade Nvidia Direct X 10-kapabla grafikkortsmodellerna 8600GTS, 8600GT och 8500GT. Vi har nu haft möjlighet att testa tio olika modeller från de allra bästa grafikkorten Nvidia och ATI har ner till Geforce 8500GT och X1650 PRO. Jämförelserna sker kring spelprestanda, överklockning, energiförbrukning och temperaturer.

95

Åtta grafikkortskylare

Det är ingen tillfällighet att det dyker upp fler och fler grafikkortskylare på marknaden. Grafikkorten har med tiden kommit att utveckla enorma mängder värme och tillverkarna slarvar ofta med kylningen. Vi tittar närmare på åtta grafikkortskylare från företag såsom Arctic Cooling, Thermalright och Zalman.

60

Iriver T60

Iriver T60 är en billig flashbaserad mp3-spelare med en lagringskapacitet på 2 eller 4 gigabyte. Den drivs av ett utbytbart aaa-batteri och utlovar 19 timmars speltid. SweClockers undersöker vad den här mp3-spelaren går för.

46

Western Digital My Book Essential Edition

Western Digital My Book Essential Edition tillhör en av de billigaste externa hårddiskarna man kan köpa i dagsläget. En modell med 250 gigabyte lagringsutrymme kostar under 800 kronor och då får man en extern hårddisk med usb 2.0-gränssnitt och inte mycket mer. SweClockers har undersökt vad den här hårddisken går för.