Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
30

Sweex MP034FM Blue Bay

Sweex MP034FM Blue Bay är en mp3-spelare för den som är ute efter en riktigt billig och enkel modell. Den kostar nämligen inte mer än 299 kronor, och med på köpet får man då ett par hörlurar i form av Sennheiser MX 300.

24

Kossart Ipro

Nu när sommaren börjar göra sig påmind på allvar är det ett alldeles ypperligt tillfälle att njuta av solen med musik i öronen. Men många nöjer sig inte med mp3-spelarens medföljande hörlurar, utan vill ha något lite extra. Vi tittar närmare på Kossart Ipro, ett par lovande portabla hörlurar.

26

Qpad EC-R

Vi har testat Qpads nya musmatta som går under beteckningen EC-R. Musmattan är den senaste i Qpads musmatteserie och är riktad mot "gamers" med höga krav.

69

Lenovo Thinkpad T60

Lenovo Thinkpad T60 är i första hand en dator som passar för affärsresenären eller den som helt enkelt vill ha en enkel dator utan alltför mycket finesser. Det kunde vi konstatera efter vårt test av den version av T60 som bland annat är utrustad med en Core 2 Duo-processor på 1,83 gigahertz.

32

Kossart H50

Ingen riktig gamer kan vara utan ett par ordentliga hörlurar och en bra mikrofon. Men marknaden är fylld till bredden av produkter som ofta är mer förpackning än innehåll. Vi tittar närmare på ”svenska” Kossart H50, ett headset som ser ut att höja sig över mängden.

38

Silverstone TD01

Vattenkylning är något som brukar prisas för låg ljudvolym och bra kylprestanda. Vi skall nu se närmare på Silverstone TD01 som är ett försök att leverera ett lättinstallerat system som skall ge dessa fördelar. Många andra har tidigare försökt med liknande lösningar och resultaten har varierat kraftigt. Förväntningarna är dock stora med tanke på den höga prislappen på systemet.

20

MSI P6N SLI Platinum

Nu är det dags att se närmare på ett sockel 775-moderkort som heter MSI P6N SLI Platinum. Kortet använder styrkretsen Nforce 650I SLI och skall vara en billigare lösning än Nforce 680I SLI, men trots detta uppmätte vi ungefär samma prestanda i testerna. När det gäller överklockning fick vi mycket varierande resultat, vilket sannolikt har sina förklaringar.

14

Aver TV DVB-T Express

Flera av de lite mer moderna bärbara datorerna har en kortplats för expresscard, men trots detta finns ännu inte särskilt många tillbehör för detta format. Ett av de tillbehör som i alla fall har nått ut på marknaden är Avermedias smidiga tv-mottagare Aver TV DVB-T Express, som kan ta emot de fria digitala kanalerna. Vi har testat om den håller måttet.

28

VL System M-Play Blast

Våra kära pc-datorer befinner sig i ständig evolution. Från att ha varit förvisade till skrivbord och kontor har de intagit våra vardagsrum. Men att sitta i soffan med tangentbord och mus är varken vidare bekvämt eller optimalt. VL System M-Play Blast är produkt med potential att ersätta de gamla vanliga inputenheterna med en alldeles vanlig fjärrkontroll och en tillhörande display. Frågan är om de lyckats.

28

Gigabyte N680SLI-DQ6

Att kalla introduktionen av Nforce 680I SLI-moderkort problemfri vore att ljuga och moderkortstillverkarna har inte haft lätt att få ordning på sina kort. Gigabyte väntade lite innan de skickade ut N680SLI-DQ6 på marknaden, men nu är det här. Det är ett extremt sockel 775-moderkort på alla sätt. Frågan är bara om de lyckats fixa alla problem.

57

Coolermaster Gemin II

Länge har kylare med en 120 mm-fläkt varit det optimala för både bra kylprestanda och låg ljudnivå men nu är det dags att se på Coolermasters Gemin II som använder sig av två 120 mm-fläktar. Här kan det med andra ord finnas gott om utrymme för att bygga ett tyst system där även processorn kyls ordentligt.

50

Enermax Chakra 3052

Det är längesedan en pc förknippades med en smutsgrå låda undanskuffad i ett hörn under skrivbordet. Datorlådor kommer numera i alla färger och former. Men få lyckas kombinera en bra design med smarta funktioner och ett attraktivt pris. Enermax Chakra 3052 ser ut att pricka in allt detta, och lite till.

31

OCZ PC2-8500 Platinum

Nu är det dags för en liten uppföljare till vårt test på ett flertal ddr2-minnen och denna gång är det minneskittet OCZ PC2-8500 Platinum SLI-Ready som är under luppen. Specifikationerna innebär med andra ord 1066 MHz med inställningarna 5-5-5-15, men som väntat klarade de klart högre frekvenser.

30

DFI CFX3200-M2/G

Även om Intel har prestandakronan när det gäller processorer just nu är det säkert en del som fortfarande vill bygga AM2-system. Eftersom moderkort med Nvidia-kretsar dominerar på moderkort skall vi denna gång se på ett Crossfire-alternativ i form av DFI Infinity CFX3200-M2/G.

75

Asus Commando

Att sockel 775-moderkort med P965-kretsar är riktigt populära just nu är inte någon hemlighet, men oftast är de ett billigare alternativ. Vi har dock börjat se dyrare och mer extrema modeller. Asus Commando tillhör dessa och är helt dedikerat till datorspelare/överklockare. Vi vågar kalla moderkortet extremt, men räcker det till för att motivera en prislapp på runt 2200 kronor?