Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
43

Razer Tarantula

Sedan lanseringen av musen Boomslang i slutet av 1999 har Razer tillhört de mest välkända tillverkarna av rena gamingprodukter. I den här recensionen ska vi undersöka vad Razers tangentbord Tarantula går för. Är det ett bra tangentbord för gamers? Fungerar det även för vanliga användare?

38

Cooltek 3000

Våra kära persondatorer befinner sig i ständig utveckling. Från att ha varit förvisade till gamla gråmulna kontorslokaler har de bjudits in i våra hem och intagit skrivborden. Nästa steg verkar vara att invadera vardagsrummen förklädda till mediemaskiner. Vi tittar närmare på Cooltek 3000, ett htpc-chassi som har plats för både ett fullfjädrat datorsystem och en lyxig touchscreen.

61

Revoltec Fightboard Advanced

I en tid då vi navigerar skärmen med lasermöss och taligenkänning har tangentbordet hamnat på efterkälken i utvecklingen. Revoltec gör ett försök att gjuta nytt liv i den gamla trotjänaren med Fightboard Advanced, ett tangentbord som konstruerats specifikt för datorspelare. Frågan är om de verkligen lyckats.

121

ATI Radeon HD 2900XT

De flesta har säkert sett att AMD nyligen lanserat ett Direct X 10-kapabelt grafikkort kallat ATI Radeon HD 2900 XT. Detta är ett riktigt intressant kort som i pris ligger kring Nvidias Geforce 8800 GTS-modeller. Därför har vi valt att framförallt jämföra dessa när det gäller spelprestanda, överklockning, energiförbrukning och temperaturer. Skillnaderna är ofta stora kring dessa arkitekturer på både gott och ont för HD 2900 XT.

41

Silverstone Sugo SG03

Många förknippar micro-atx med specialiserade htpc-datorer och halvtaskiga kontorsmaskiner. Men det finns faktiskt chassin som erbjuder i stort sett samma funktionalitet som många betydligt större datorlådor. Vi tittar närmare på minstingen Silverstone Sugo SG03, en datorlåda som utnyttjar utrymmet maximalt.

65

Microsoft Reclusa

Microsoft satsar på den allt växande spelmarknaden. I ett samarbete med tillverkaren Razer har de släppt spel-tangentbordet Reclusa. Skiljer sig detta tangentbordet från resten?

57

Plantronics Audio 370

Vi har testat ett nytt headset med retroinspirerad design från tillverkaren Plantronics. Produkten är riktad mot gamers och man har designat den med spelupplevelsen i åtanke. Kan Plantronics .Audio 370 leva upp till förväntningarna?

25

Förhandstitt på SIS672FX

Det kan ibland vara lätt att glömma bort att det finns andra styrkretsar för moderkort som klarar av Core 2-processorer än de från Intel och Nvidia. Via är kanske de flesta medvetna om men snart kommer även flera moderkort med SIS-kretsar. En av dessa styrkretsar är SIS672FX som enligt tillverkaren skall bli ett riktigt billigt alternativ, vi har nu fått se närmare på ett sådant referenskort.

54

Viewpia LN-40IEB3

Kan en lcd-tv på 40 tum för 10 995 kronor verkligen hålla acceptabel kvalitet? Ja, det var frågan vi ställde oss när vi gav oss på att testa Viewpia LN-40IEB3 som har ett minst sagt attraktivt pris.

68

Lian Li PC7A-Scand V3

Det är inte ofta vi får höra talas om datorprodukter som designats speciellt för den skandinaviska marknaden. Oftast är det till och med tvärtom, det vill säga att produkterna aldrig ens hittar hit. Lian Li gör ett försök att ragga upp oss nordbor med PC7A-Scand V3, ett datorchassi som verkar vara mycket mer än en vacker låda.

42

Corsair Flash Voyager

Usb-minnen har numera en sådan kapacitet att de lätt kan bli ett bra alternativ för att transportera en större mängd data och vi skall nu se närmare på Corsairs Flash Voyager GT som har en minnestorlek på 8 GB. Det sitter två minneskretsar på Voyager GT och för att öka prestandan fördelas informationen mellan dessa på ett sätt som påminner om raid 0 för hårddiskar.

84

Tre aluminiumtangentbord

Beiga tangentbord passar till beiga datorer. Har man ett Lian Li eller annat aluminiumchassi kan ett tangentbord i samma material göra sig bra på datorbordet. SweClockers har testat tre stycken aluminiumtangentbord från tillverkarna Hiper, Speed Link och Ione.

19

Raidsonic Icy Box IB-351STUS-B

Icy Box är en serie externa hårddiskkabinett från tyska Raidsonic. Modellen som vi ska titta närmare på heter IB-351STUS-B och erbjuder förutom vanliga usb 2.0 även serial-ata direkt till datorn. I denna recension kontrollerar vi hur de olika gränssnitten presterar, och vad man egentligen skall tänka på om man är ute efter flera hundra gigabyte portabelt lagringsutrymme.

107

Antec P182 Special Edition

Vem har inte hört talas om Antecs numera klassiska datorlåda P180? Nu släpper företaget en uppdaterad version som dessutom försetts med en hel del ögongodis. Vi tittar närmare på Antec P182 Special Edition, ett chassi som ser ut att vara den perfekta balansgången mellan prestanda, ljudnivå och god design.

59

Lian Li PC-A16

Exklusivt, tidlöst och med perfektionism som riktmärke. Så skulle man kunna beskriva företaget Lian Li som sedan länge dominerat bland aluminiumchassin. Vi tittar närmare på modellen PC-A16, som ser ut att kombinera klassiska kännetecken med en hel del nytänkande.