Mjukvara

Paketcenter

Synology inkluderar en generös mängd mjukvara genom DSM, nedladdningsbar via deras "Paketcenter" vilket kan liknas vid en app store på andra plattformar.

DSM Paketcenter.jpg

Med ett fåtal undantag krävs inga betalda licenser, och ett flertal applikationer som "DS Video Station", "DS Audio Station" samt "DS File Station" erbjuder tillhörande applikationer för Android och IOS för filåtkomst samt för att strömma video både över lokalt nätverk samt över internet.

Mjukvara

Nedan följer exempel på flertalet användbara applikationer för DSM, med en tillhörande kort beskrivning. Observera att detta enbart är ett litet urval av alla tillgängliga program:

Video Station

DSM Video Station.jpg

Video Station tillåter videouppspelning direkt i webbläsaren, samt smidig hantering av DLNA-mediabibliotek för streaming. Har också en tillhörande applikation för IOS och Android.

Audio Station

DSM Audio station.jpg

Audio Station tillhandahåller direktuppspelning och organisation av DLNA-musikbibliotek, och även denna har en tillhörande applikation för mobila plattformar.

File Station

DSM File Station översikt.jpg

File Station tillhandahåller administrering av mappar och filer för utdelning till nätverket, och filer kan även laddas ned direkt i webbläsaren.

Photo Station

DSM Photo Station.jpg

Photo Station är ett smidigt verktyg för organisation av bilder. Mjukvaran är enkel att använda och fungerar bra för ändamålet.

Antivirus Essentials

DSM Antivirus Essential.jpg

Antivirus Essentials är ett antivirusprogram i NAS-enheten designat för att förhindra spridning av infekterade filer i nätverket.