Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

#harddisk

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

38

Seagate kombinerar SSD och mekanisk lagring

Hårddiskjätten Seagate lanserar den nya serien Momentus XT som innehåller både flashminnen och roterande skivor. Målet är att erbjuda SSD-liknande prestanda till låga priser.

19

WD Caviar Blue får SATA 6,0 Gbps

Western Digital uppgraderar mellanserien Caviar Blue med SATA 6,0 Gbps.

55

Seagate mot 3 TB hårddisk

Lagringsjätten Seagate väntas släppa åtminstone en hårddisk med 3 TB utrymme i år. Inledningsvis handlar det om en servermodell, men det finns inga hinder för att samma storlek även ska hitta till vanliga persondatorer.

34

Ljus framtid för mekaniska hårddiskar

Trots att SSD-enheter säljer som aldrig förr är framtiden ljus för mekaniska hårddiskar. Analytiker förutspår att efterfrågan kommer att öka de närmaste åren.

11

Extern hårddisk från Lacie tål tuffa tag

Tillverkaren Lacie lanserar Rugged, en extra tålig extern hårddisk med USB 3.0-anslutning.

31

Silverstone kombinerar hårddisk och SSD

En ny uppfinning från Silverstone gör det möjligt att använda kombinera en SSD-enhet med en vanlig hårddisk för högre prestanda.

164

Video: SSD mot mekanisk hårddisk

SweClockers testare Jonas Thörnqvist demonstrerar prestandaskillnaden mellan SSD-lagring och en vanlig mekanisk hårddisk.

120

Vad ersätter hårddisken?

Forskare vid Carnegie Mellon University har undersök vilka minnestekniker som kan tänkas ersätta de mekaniska hårddiskarna år 2020.

127

OCZ SSD II mot WD Velociraptor

Många hävdar att SSD-hårddiskarna är naturliga ersättare till de regerande mekaniska lagringsenheterna. Western Digital Velociraptor kan trots den åldersstigna tekniken ge svar på tal. Följ med när SweClockers testar de snabbaste konsumenthårddiskarna på marknaden.

46

Western Digital My Book Essential Edition

Western Digital My Book Essential Edition tillhör en av de billigaste externa hårddiskarna man kan köpa i dagsläget. En modell med 250 gigabyte lagringsutrymme kostar under 800 kronor och då får man en extern hårddisk med usb 2.0-gränssnitt och inte mycket mer. SweClockers har undersökt vad den här hårddisken går för.