Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

#unreal-engine

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

62

The Witcher byggs på nytt i Unreal Engine 5

CD Projekt Reds inledande spel i The Witcher-trilogin får en regelrätt remake och omdanas från grunden i modern spelmotor.

51

Nytt Tomb Raider-spel avtäckt – använder Unreal Engine 5

Utvecklaren Crystal Dynamics överger sin egen grafikmotor till fördel för Unreal Engine 5 i nästa upplaga av spelserien Tomb Raider.

62

Unity visar fotorealistisk grafik i teaservideo

Unity har släppt en video som demonstrerar spelmotorns förmåga att hantera rendering av realistiskt hår och hud i realtid.

103

CD Projekt Red avslöjar nytt spel i The Witcher-serien

Utvecklingen av nästa The Witcher-äventyr är igång och titeln byter CD Projekt Reds egen spelmotor mot färska Unreal Engine 5.

10

Arcadegeddon kombinerar Unreal Engines uppskalare och FSR – även på Playstation 5

Unreal Engines TAAU och AMD:s FSR samsas om uppskalning i utvecklarna Illfonics hybridlösning, som de menar ger överlägsen bildkvalitet och prestanda.

19

AMD:s uppskalningsteknik FSR tillgänglig som öppen källkod

Utöver utökad verktygslåda för utvecklare tillkommer även officiellt stöd för fyra nya spel, inklusive Resident Evil Village.

14

Nvidia DLSS anländer till Rust och får utökat stöd i Linux

Nvidia fortsätter expandera DLSS med fler spel och stöd för DLSS genom Proton, samt ett insticksprogram för Unreal Engine 5.

20

System Shock Demo och The Fabled Woods får Nvidias DLSS-teknik

Nvidias insticksprogram för DLSS till Unreal Engine 4 bär frukt. "Över en helg" implementerades det i System Shock Demo.

66

Nvidias uppskalningsteknik DLSS blir gratis plugin för Unreal Engine 4

Grafikjätten släpper järngreppet om AI-tekniken och gör det fritt fram att implementera den med spelmotorn Unreal Engine 4.

99

Domare räddar Unreal Engine i rättstvisten mellan Epic Games och Apple

Domaren i målet hindrar temporärt Apple från att stänga åtkomst till spelmotorn Unreal Engine, men Fortnite räddas inte.

227

Konflikten mellan Apple och Epic Games trappas upp

Det senaste draget i kampen mellan bolagen är att Apple hotar stänga åtkomsten till Epic Games konton och utvecklarverktyg.

113

Utvecklare menar att spelstorleken kan skjuta i höjden med Unreal Engine 5

Mycket detaljerade modeller och dynamisk polygondensitet utlovas med Unreal Engine 5, men effekten kan bli höga lagringskrav.

39

Svenska Quixels grundare blir mångmiljonärer efter Epic Games-uppköpet

Grundarna till svenska Quixel får vardera 200 miljoner kronor efter uppköp av speljätten Epic Games.

35

Unreal Engine 5 använder ray tracing och Mesh Shaders på Playstation 5

Epic Games berättar om hur grafikteknikerna ray tracing och Mesh Shaders används i Unreal Engine 5-teknikerna Lumen och Nanites.

145

Nästa generation på riktigt – Unreal Engine 5 i realtid på Playstation 5

Epic Games premiärvisar den nya spelmotorn på nästa generations konsolhårdvara och utlovar fotorealistisk kvalitet.