På årets Computex-mässa ställer Corsair in siktet på Noctua, vars fläktar länge legat i det absoluta toppskiktet när det gäller att flytta maximalt med luft vid pressade ljudnivåer. Corsairs vapen i fråga är ett nyutvecklat magnetlager som tillåter fläktnavet att "sväva" ovanför motorn, vilket erbjuder avsevärt lägre friktion än traditionella glid- och kullager.

Magnetlagret gör premiär ihop med företagets nya fläktserie ML Pro, som kommer i storlekarna 120- samt 140 mm. Båda modellerna är PWM-styrda och har maximala varvtal på 2 400- respektive 2 000 rpm, med möjlighet att reglera ner hastigheten till 400 rpm på båda via exempelvis moderkortet. Därtill är hörnen på fläktarna är bestyckade med gummiinlägg för att förhindra att vibrationer fortplantar sig till chassit.

För den som är ute efter lite mer discokänsla lanseras även de nya fläktarna i en LED-belyst version. ML Pro LED levereras i tre olika färger och delar i övrigt samtliga tekniska egenskaper med de icke-belysta modellerna. Sist men inte minst kommer det även en instegsmodell, med märkningen ML, som är identisk med ML Pro bortsett från avsaknaden av de gummerade hörnen.

Corsairs ML-serie av fläktar väntas rullas ut under sommarmånaderna, där ML Pro i 120- och 140 mm-utförande kostar 25 respektive 28 USD. De LED-belysta varianterna lägger sig på 28 respektive 32 USD medan instegsmodellen ML säljs i tvåpack för 35 USD.

► Läs alla artiklar från #computex-2016