För Pebble-användare har de senaste månaderna kantats av dåliga nyheter. Försenade klockor från Kickstarter-kampanjen efterföljdes av rapporter om att företaget skulle förvärvas av Fitbit, något som kort därefter bekräftades. Förvärvet innebär också att tillverkning och försäljning av Pebbles hårdvara läggs ned.

Nu meddelar Pebble i ett blogginlägg att de arbetar tillsammans med Fitbit för att försäkra sig om att deras klockar med tillhörande tjänster, som programbutik och mjukvara, ska fortsätta fungera under hela år 2017. Efter detta är läget mer oklart, men Pebble arbetar på att tjänsterna ska fortsätta fungera även i framtiden.

Bolagets utvecklare arbetar just nu med att anpassa deras applikationer så att de inte längre är beroende av Pebbles molntjänster och en uppdatering väntas släppas de kommande månaderna. En av Pebble-utvecklarna, Jon Barlow, berättar att de inte vet hur länge de kan hålla applikationer som förlitar sig på tredjepartstjänster aktiva, som väder och meddelanden.

Vidare berättar Barlow att användarnas åsikter kan ha stor inverkan för Pebbles framtid och uppmanar dem att fortsätta engagera sig. Detta för att visa Fitbit hur viktigt varumärket är för kunderna.