När Razer tidigare under året lanserade sin bärbara dator Blade Pro stoltserade företaget med att modellen blev den tunnaste hittills med ett Geforce GTX 1080 från Nvidia. Nu talar nya uppgifter för att företaget kan få konkurrens om den titeln under nästa år.

Enligt information från Laptopmedia kommer Asus under nästa år lansera en ny bärbar dator som får namnet ROG GX501. Speciellt för modellen är att den får en tjocklek på endast 16,65 mm samtidigt som den utrustas med ett Geforce GTX 1080, vilket kan jämföras med Razer Blade Pros tjocklek på 22,5 mm.

Bland övriga specifikationer nämns en 15,6-tums skärm med en upplösning på 3840 x 2160 pixlar och stöd för Nvidias adaptiva synkroniseringsteknik G-sync. I processorväg nämns en icke namngiven modell ur Intels kommande processorgeneration Kaby Lake.

När det kommer till lagring och minne är datorn utrustad med en NVME-baserad SSD-enhet och har stöd för upp till 24 GB primärminne av typen DDR4. Då modellen inte är officiellt tillkännagiven än finns inga uppgifter gällande pris och lansering, men Asus väntas visa upp dator under CES 2017 den 5 januari.