Datorskärmar med bilduppdateringsfrekvenser av det högre slaget har idag blivit allt vanligare, men de har dragits med vissa begränsningar. Det handlar främst om paneltyp och upplösning, där användare fått göra en avvägning mellan hög bilduppdateringsfrekvens och hög upplösning.

Detta är något Asus nu vill råda bot på med sin senaste modell ROG Swift PG27UQ, vilken blir världens första datorskärm med 4K-upplösning och en bilduppdateringsfrekvens på 144 Hz. Mer specifikt handlar det om en 27-tums IPS-panel med en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar och en pixeltäthet på 163 PPI.

Skärmen blir också en av de första att använda den nya versionen av Nvidias adaptiva synkroniseringsteknik G-sync, med utökat stöd för bildtekniken HDR via standarden HDR10. Implementeringen av kvantpricksteknik gör det också möjligt för panelen att uppnå en maximal ljusstyrka på 1 000 cd/m2 samt stöd för färgrymden DCI-P3.

I anslutningsväg är skärmen utrustad med två stycken Displayport 1.4 samt ett HDMI 2.0-uttag. Gällande pris och lanseringsdatum har ännu inga detaljer tillkännagivits.

Källa. Videocardz.com

► Läs alla artiklar från #ces-2017