Taiwanesiska Silverstone är inte immuna mot förra årets trend av RGB-belysta datorprodukter och har börjat skifta utvecklingen åt det hållet för vissa produkter. För den som inte är intressad av ett flashigt yttre fortsätter dock företaget att ta fram betydligt mer avskalade skapelser – en kategori där det nya chassit KL07 passar in alldeles utmärkt.

Silverstone KL07 är ett väldigt anspråkslöst miditowerchassi, med räta linjer och släta paneler, där samtliga ventilationshål har placerats utmed sidorna vinklade bort från användaren för att bidra till en lägre ljudnivå. Fler ljuddämpande egenskaper återfinns i form av dämpningsmattor på båda sidopanelerna samt toppen och fronten. Anslutningsmöjligheter återfinns på toppen i form av dubbla USB 3.0-portar, en USB Type-C samt in- och utgångar för ljud.

På insidan bjuds det på en layout som följer de senaste chassitrenderna till punkt och pricka. Detta innebär en helt öppen huvudkammare med stöd för moderkort i ATX-formfaktorn samt långa grafikkort. I botten återfinns en hölje som täcker nätaggregatet och lagringsenheterna som är belägna i den sekundära kammaren.

Ventilationsmässigt skickar företaget med tre förinstallerade 140 mm-fläktar, medan ytterligare plats finns för två fläktar i samma storleksklass i toppen. Radiatormässigt ryms modeller på antingen 280 eller 360 mm i chassits front, där de sistnämnda kan ta plats tack vare en borttagbar plåt i det nedre höljet.

På baksidan av moderkortsplåten syns tre monteringsplatser för 2,5"-enheter med smidiga snabbfästen. Längre ner återfinns den primära lagringsburen som rymmer antingen tre 3,5"- alternativt tre 2,5"-enheter. Bakom lagringsburen sitter monteringspunkten för nätaggregatet, där detts suger in frisk luft underifrån.

Silverstone KL07 rullas ut på marknaden under årsts första kvartal med en rekommenderad prislapp på 85 USD, motsvarande cirka 960 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #ces-2017