Marknaden för gaminginriktade tangentbord domineras numera av modeller med mekaniska brytare under skalet, vilket enligt många ger en oslagbar känsla och återkoppling vid användandet. Detta utförande passar dock inte alla, där de höga tangenterna och långa slaglängden kan uppfattas som uttröttande.

För den som föredrar tangentbord av lågprofilstyp, men inte vill tumma på känslan i brytarna, lanserar nu Sharkoon sin nya modell Purewriter. Det rör sig om en fullstor variant som ansluts via en löstagbar USB-kabel, där stöd finns för n-key-rollover via gränssnittet. Därtill bjuds det på blå bakgrundsbelysning för samtliga tangenter, där inbyggda funktioner finns för olika ljuseffekter.

Paradnumret med tangentbordet är dock vilken typ av mekaniska brytare som används. Dessa levereras av tillverkaren Kailh och kommer i ett lågprofilsutförande, vilket i kombination med extra låga tangenter ger en mycket slimmad modell. Brytarna finns i två olika varianter, där de röda är linjära med en aktiveringspunkt vid 1,5 mm medan de blå erbjuder feedback med klickljud.

Sharkoon Purewriter ska finnas tillgängligt i handeln inom kort med en rekommenderad prislapp på 79 EUR inklusive moms.