Genomskinliga sidopaneler började på allvar slå igenom relativt nyligen bland datorentusiaster. I samband med detta har även RGB-belysning och komponenter designade för att synas blivit allt mer populärt. Med tiden utökades konceptet, och idag avtäcks chassin bestående av stora delar härdat glas på regelbunden basis.

Komponenttillverkaren Thermaltake har tidigare satsat på modeller med härdat glas, en satsning som nu fortsätter med chassit View 22 Tempered Glass Edition. Som namnet antyder handlar det om en glasbeklädd modell, där de båda sidopanelerna samt frontpanelen består av härdat glas. Den vänstra är även förstärkt och mäter in på extra tjocka 4 mm.

Designen som sådan sticker dock inte ut i mängden, utan View 22 TG bjuder på ett relativt avskalat yttre. Storleksmässigt gäller 467 × 223 × 491 mm tillsammans med en vikt om 6,95 kg. Nämnvärt är att chassit baseras på en stomme från kinesiska OEM-tillverkaren Solytech, och denna återfinns hos bland annat Antec, Silverstone, Aerocool, Rosewill och Sharkoon.

För kylning finns sju fläktplatser tillgängliga, varav tre 120 mm-fläktar kan placeras i både framkant och toppen. Detta öppnar även upp för montering av en 360 mm-radiator på någon av sagda platser. Vidare bjuder I/O-panelen i framkant på två stycken USB 3.0 samt analoga ljudportar.

Lagringsmässigt finns totalt sex monteringsplatser för dessa, varav två stöder 3,5-tumsenheter. De senare är dolda under täckplåten för nätaggregatet, som upptar större delen av chassits botten.

När Thermaltake View 22 hittar ut i svenska butiker är för tillfället okänt, men det rekommenderade priset väntas landa på 699 kronor.