I maj är det två år sedan Nvidia lanserade sin senaste arkitektur Pascal som används för bolagets GTX 1000-serie. När det kommer till uppföljare är det ännu okänt när dessa lanseras och vad namnet på kretsen blir, men tidigare rapporter talar för att valet antingen faller på Ampere eller Turing.

Det har tidigare talats om att en lansering av de nya modellerna sker på GPU Technology Conference 2018 (GTC) och nu styrks dessa uppgifter ytterligare av Tweaktown. Det sägs handla om nya grafikkort i Nvidias spelinriktade Geforce GTX-serie, med antingen Geforce GTX 1170 och GTX 1180 eller Geforce GTX 2070 och GTX 2080.

Dessa sägs vara baserade på grafikkretsen Ampere och erbjuder bättre prestanda tillsammans med lägre strömförbrukning. Nvidia uppges även avtäcka ytterligare en grafikkrets med namnet Turing, vilken väntas vara anpassad för AI och maskininlärning.

Lanseringen uppges ske i slutet av april alternativt i början av maj. Nvidia har inte kommenterat på uppgifterna och det handlar således endast om ett rykte i dagsläget. GPU Technology Conference 2018 pågår från den 26-29 mars.