Vid köp av en processor från antingen AMD eller Intel medföljer ofta en enklare processorkylare, även om vissa modeller levereras helt utan. Många entusiaster har tagit för vana att byta ut denna mot tredjepartskylare, vilka ofta erbjuder lägre ljudnivå och förbättrade temperaturer.

Därför uppstod en del diskussion kring AMD:s garantivillkor, när en användare på Reddit påvisade att dessa förbjöd användare från att byta ut den medföljande kylaren för att bibehålla garantin. Nu har AMD uttalat sig om villkoren och även uppdaterat dem på bolagets webbplats.

De tidigare villkoren menade på att processorer från AMD enbart fick användas tillsammans med den inkluderade kylaren. I andra fall ströks garantin, vilket skulle innebära att en stor mängd användare förverkat sina processorgarantier. När AMD uppmärksammades på formuleringen var bolaget först förvånat, och medddelade snabbt att texten var utdaterad.

Istället finns nu uppdaterade villkor i de gamlas ställe, där dessa gör det tydligt att tredjepartskylare inte ogiltigförklarar garantin. Några villkor finns dock, där användare inte minst måste montera kylaren korrekt. Därutöver får ansvar tas för att kylaren i fråga klarar av bolagets specificerade krav i form av TDP och designriktlinjer.