I slutet av juli införde vi krav på IDkollen vid skapandet av annonser i SweClockers Marknad, i ett steg mot att öka säkerheten. Efter en välfungerande inkörsperiod känner vi nu att vi kan ta tillfället i akt och öppna upp marknaden för fler användare.

Tidigare krav har varit att användare måste ha varit medlem i minst tre månader och skrivit minst tio inlägg i forumet för att kunna delta i marknaden. Detta ändras nu till ett krav om medlemskap i minst en månad, samtidigt som vi tar bort kravet på antal inlägg helt.

Bakgrunden till detta är att vi har väldigt många användare som har varit medlemmar på SweClockers i flera år men som inte är särskilt aktiva med att själva skriva på forumet. Tio inlägg har blivit en vägg att ta sig förbi och i vissa fall har det också lett till många skräpinlägg bara för att komma upp i gränsvärdet för marknaden.

Nu släpper vi alltså in fler användare i värmen men vi behåller fortfarande kravet på medlemskap under en viss tid. Med hjälp av tidsbegränsningen och kravet på IDkollen känner vi oss trygga med att fortsatt kunna leverera en bra upplevelse i marknaden.

Vi kommer att hålla extra koll på marknaden efter denna förändring och ser vi att det leder till en försämrad kvalitet eller andra problem kommer vi givetvis att agera därefter.

SweClockers Marknad