Maximal kvalitet

För vanlig rastrering finns det en inställningar för Screen Space Reflections som går ett steg över Ultra-inställningen. Med reflektionerna inställda på Psycho är det dock med handen på hjärtat ganska svårt att se någon stor skillnad mot Ultra. Detta beror framförallt på att reflektioner i regel har någon form av distorsion, filtrering eller andra effekter som överlappar.

Vad det gäller ray tracing erbjuds möjligheten att ställa in ljussättningskvaliteten från Ultra till Psycho. Detta aktiverar global ljussättning via ray tracing. Tillsammans drar de två Psycho-inställningarna ner prestandan betänkligt men vi tänkte att det ändå kunde vara intressanta att pressa korten till sin bristningsgräns.

Då inget av korten klarar av att driva runt dessa inställningar i konstanta 60 FPS utan någon form av uppskalning har vi valt att kombinera inställningen med DLSS i sitt Quality-läge.

Maximerade inställningar är på gränsen till för krävande för GeForce RTX 3070, men storebröderna levererar mer än godkänd prestanda i 1080p.

I 1440p börjar även GeForce RTX 3080-kortet svettas något medan GeForce RTX 3090 fortsätter att leverera på rätt sida om 60 FPS-strecket.

Psycho-inställningarna i 4K UHD tar knäcken på alla tre kort. Under denna extrema belastning börjar också rejäla latenser märkas av i kontrollerna. Inte ens när vi experimenterade med lägre nivåer av DLSS kom vi upp i önskvärd prestanda och därför valde vi att dra ett streck här.