I maj lanserade Google AI-tjänsten Bard globalt, förutom i EU där det fanns vissa oklarheter kring bland annat om Googles datahantering möter regionens tuffa krav. Nu är tjänsten till slut utrullad i hela EU och därmed även Sverige.

I samband med lanseringen i EU tillkommer möjlighet för Bard att kommunicera på 40 nya språk, däribland svenska. Utöver de nya språken kan Bard även växla mellan fem olika tonlägen när den kommunicerar på engelska. De lägen som finns tillgängliga i skrivande stund är: simpel, kort, lång, formell och informell.

amdvsnvidia.jpg

Bard vägrar välja sida i den eviga diskussionen.

Vidare har möjligheten att exportera kod utökats och Google uppger att de förväntar sig att Bard ska göra stora framsteg med att just generera kod och lösa matematiska problem. Trots de framsteg som gjorts är Google noggranna med att påpeka att Bard är tidigt i sin livscykel och att informationen kan vara felaktig eller inaktuell.

Allt eftersom fler användare använder tjänsten hoppas Google att Bard ska ta igen försprånget Chat GPT har, både i antal användare samt i kvaliteten på svaren den genererar. När och om detta sker får framtiden utvisa.

Har du hunnit testa Google Bard? Har du något tips på ett finurligt användningsområde? Skriv i tråden!