Datorn Startar i en sekund sen lägger av

Permalänk
Medlem

Datorn Startar i en sekund sen lägger av

Jag har precis fått mina nya delar från inet och har precis byggt ihop allt! Dock har det uppstått ett problem När jag trycker på ON knappen startar datorn i ca 1 sekund alla fkläktar snurrar ett varv och lamporna lyser på Moderkortet, sen sten dör allt !!

vad kan detta bero på?

Operativsystem:
Processor: Intel Core i5 760, 2.8GHz
Moderkort: Gigabyte GA-P55A-UD3
Minne: Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3
Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC
Hårddisk: S1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ
Nätaggregat: Fractal Design Tesla 650W 80+
Övriga komponenter: Samsung 22X DL SH-S223C

edit: Såg precis att Datorn startar - lägger av startar - lägger av och så fortsätter det så tills jag stänger av strömmen!
MVH Winy

Permalänk
Medlem

Starta datorn med enbart moderkort, processor och ram och se om det blir likadant.
Kortslutning under moderkortet? (Alla distanser sitter rätt?)
Original-cpu-kylare? Vi är några stycken som haft ditt symptom. Om jag inte missminner mig så har två haft kortslutningsfel och tre st vars processor brunnit upp.

EDIT: Nej just det. En hade monterat processorn fel. Den satt 90 grader snett. Samma symptom.

Visa signatur

Kan en del om trä
Ctrl-Shift-N

Permalänk
Medlem

Byggt fel.
Tex Sladdarna från dator lådan till moderkortet. Några satte power och reset fel så att datorn startade om hela tiden efter 5 sekunder eller att knapparna var trasigt. Därför tar man bort alla kablar eller ännu heller. Kastar chassit i förrådet tills man är säker på att den funkar utan den och det är mycket enklare att leta fel utan ett trångt chassi i vägen.

Moderkortet läggs på lådan den kom i.

Starta datorn gör du med en stjärnskruvmejsel som du långsamt rör/drar över metall piggarna där kablarna från power knappen och andra kablar från dator lådan ska sitta.

Moderkort
Processor (Kylare)
Minne
Nätagg (kabel)

Starta den om så där behöver du bara dessa 4 delar. Bort med grafikkort, hårddiskar, tangentbord, mus osv för du ser uppenbarligen ändå om den startar. De ska bort för de kan orsaka felet och du vill inte upptäcka efter veckor att det var en trasig USB kabel eller annat strunt.

How to Bench Test Your System - Tech Support Forum
Kolla bilderna i guiden men kom ihåg att de använt flera än de 4 viktigaste delarna. Så vänta med grafikkort och det andra tills du fixat felet.

Permalänk

Kopplat fel på moderkortet, dvs sladdarna ifrån powerknappen på chassit, mkt vanligt fel. - Läs bruksanvisningen för moderkortet.

Visa signatur

ezgame ezlife

Permalänk
Medlem

låter som mitt problem. trasigt moderkort hade jag...

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6