Utvecklarna ”zauceee” och ”llbranco” presenterade nyligen ett alernativt sätt att köra jailbreak-lösningen PPPwn på en Playstation 4-konsol: genom en rootad TV-apparat från LG.

Grejen med PPPwn-hacket, som ursprungligen släpptes i mitten av 2023 och är kompatibelt med PS4 upp till firmware-version 11.00, är att det kräver att konsolen är ansluten till en dator via LAN-kabel för att fungera. Dessutom är detta jailbreak inte installerat permanent på konsolen, vilket betyder att processen måste göras om varje gång systemet slås på eller startas om.

Tidigare har användare hittat lösningar som Raspberry Pi eller ESP32-kretsen för att roota PS4-konsolen, men med den nyupptäckta metoden krävs inte mer än en TV – som konsolen redan är kopplad till.

För att allt ska fungera krävs en TV från LG (långt ifrån alla modeller stöds) med WebOS. Denna måste vara rootad, vilket görs genom att besöka en särskild webbsida via TV:ns webbläsare. Det krävs alltså att TV:n är jailbreakad för att PS4-konsolen ska kunna jailbreakas.

Den som vill ge sig på att försöka få igång PPPwn på sin LG-TV kan bege sig till Github eller spana in videon ovan.