De flesta spelare offrar hög upplösning och bildkvalitet för att få en dräglig bildhastigheter i spel. Men bortom den nivån, som för många ligger på 60 bilder per sekund men för andra kan vara 90, 120 eller – och det är kanske vanligare bland de som spelar mest på konsol – 30 bilder per sekund.

För de som spelar Counter-Strike, Overwatch 2 och andra tävlingsspel där snabba reflexer och hög precision vinner matcher fortsätter bildhastighet och svarstid trumfa andra faktorer långt däröver. Därför har skärmtillverkarna tagit fram allt snabbare skärmar, och idag säljs det flera modeller med 500 Hz uppdateringsfrekvens. Asus ROG Swift Pro PG248QP är idag snabbast på 540 Hz och 0,2 millisekunder fördröjning.

Den hastigheten kan TCL vara på väg att slå. Företaget har ställt ut en prototyp med 1 000 Hz på mässan Display Week 2024 i San Jose, rapporterar Neowin. Skärmen är dessutom inte lågupplöst utan har 4K-upplösning. Med tanke på att spelare kan få ut över 300 bilder per sekund med 4K i Counter-Strike 2 med till exempel RTX 4080 kan det vara ett smart drag för att skärmen ska hänga med när framtida grafikkort passerar 1 000 bilder per sekund i den populära e-sporttiteln.

TCL har inte avslöjat när skärmen beräknas vara färdig att gå i produktion, eller några ytterligare detaljer om den. Blur Busters skriver på X att den har en LCD-panel och inte OLED.