Youtube-kanalen Teclab lyckas i en ny video med bedriften att få Geforce RTX 4070 Ti Super att prestera högre poäng än Geforce RTX 4080 Super. Utöver att överklockas modifierades kretskortet med snabbare grafikminnen.

Geforce RTX 4070 Ti Super är i originalutförande bestyckad med grafikminne av typen GDDR6X med 21 Gbps-kretsar. För att möjliggöra ännu högre prestanda än vad som är möjligt med enbart minnesöverklockning bytte Teclab ut minnesmodulerna mot snabbare 24 Gbps-diton.

NVIDIA-GeForce-RTX-4070-Ti-SUPER-26-Gbps-GDDR6X-Memory-Overclock-Teclab-Paulo-Gomes-_2.png

Bildkälla: Teclab via wccftech.com.

Kortet som modifierades var ett partnerkort från Galax som därtill överklockades med 271 Mhz på grafikkretsen och grafikminnet fick därefter en skjuts uppåt med 2 850 MHz. Slutresultatet i Unigines mjukvara Superposition blev 9 133 poäng, vilket är en markant ökning från kortets ursprungliga poäng på 7 028 poäng. Ställt mot detta mäktar ett Geforce RTX 4080 Super i standardutförande med lite drygt 8 700 poäng.

Även om ingreppet är tekniskt möjligt att genomföra även för dig som är händig är det kanske inte att rekommendera. Kostnaderna för minneskretsar lär vara hög och vi behöver nog inte ens nämna att garantin far all världens väg.

Skulle du vara beredd att modifiera ditt grafikkort för ökad prestanda? Har du kanske redan gjort det? Berätta i tråden!