Går inte att ändra ikonerna i WIndows 7.

Permalänk
Medlem

Går inte att ändra ikonerna i WIndows 7.

Efter en omformatering av datorn så skulle jag byta ikonerna på mina genvägar, men det går inte. Jag har gjort det innan och då funkade det utan problem.

Så här gör jag: Högerklickar på genvägen>egenskaper>Byt ikon>Bläddrar till mappen där jag laddad ned ikoner i PNG format, t ex denna: http://browse.deviantart.com/?qh=&section=&q=STeam+icon#/di
m941
men bilderna/ikonerna syns inte. Om jag trycker "visa alla format" så dyker de upp, men om jag väljer dem så får jag bara ett meddelande att det inte finns några ikon filer/bilder.

Jag prövade att öppna en bild i PNG format och redigera dne i paint och spara den i ICO format men det funkade inte heller.

Slår snart sönder något, varför i helvete funkar det inte???!!!!!!

Visa signatur

Citera för svar

Permalänk
Medlem

Tror ikonerna måste vara i ico-format (dvs inte png). Därutöver så tror jag inte att paint kan spara i ico-format. Kan vara det som är problemet.

Ska finnas en del program som kan spara i ico-format och exempelvis denna sida: http://www.convertico.com/

Om windows låter dig ändra ikoner men ikonerna på genvägarna men att ändringen därefter inte syns så kanske det är ikoncachen som bråkar, testa då att köra denna filen: http://www.mediafire.com/?mnjidxdkvko

Hoppas informationen kan vara till någon nytta.