JavaScript Submit form (php) vid knapptryck

Permalänk

JavaScript Submit form (php) vid knapptryck

Jag har ett litet bekymmer som jag inte verkar komma runt.

Jag håller på med ett litet projekt i PHP, men det jag försöker göra nu verkar kräva JavaScript, och jag kan tyvärr inte javascript.
Jag har sökt runt på det vida nätet men hittar bara delar av mitt problem och jag lyckas inte kombinera ihop lösningar då jag inte riktigt förstår hur saker fungerar i JavaScript.

Det jag vill göra är att när användaren trycker på pil höger eller pil vänster så ska det göras en "submit" på ett tillhörande Form.
Man ska alltså inte behöva använda pekaren för att trycka på en knapp, man ska heller inte behöva tabba sig fram till en synlig knapp för att göra en submit.
Jag har en gömd input i mitt form, så det finns ingen synlig knapp att trycka på, endast instruktionen att trycka höger eller vänster pil.

Jag skulle vara grymt tacksam om någon kunde hjälpa mig med det här, om det ens är möjligt

Permalänk

När du menar trycka höger/vänster menar du det finns pilar på hemsidan eller menar du piltangenterna? Båda går att lösa.

Permalänk

Exempel med jQuery.

Html

<html> <form id="mittform" action="minsida.php" method="post"> <input type="hidden" value="mittvärde" /> </form> <a class="knapp" href="#">Vänster</a> <a class="knapp" href="#">Höger</a> </html>

$(document).ready(function(){ $('.knapp').click(function(e){ e.preventDefault(); $('#mittform').submit(); }); });

Permalänk
Medlem

Om du använder jquery:
http://stackoverflow.com/questions/1402698/binding-arrow-keys...

Eller ren javascript:
http://www.geekpedia.com/tutorial138_Get-key-press-event-usin...

Jag har inte testat det själv men kan inte se varför det inte skulle funka