Permalänk
Medlem

Datorskärm med bild likt en TV?

Något som många TV apparater verkar ha gemensamt är en väldigt kontrastrik bild med starka och lysande färgeer. Jämför jag t.ex. spel via HDMI med min nuvarande datorskärm (Syncmaster 2053BW) och min TV (Panasonic TH-37PX8E) så ser ju skärmen riktigt tråkig ut, bilden är liksom grå och oskarp i jämförelse, färgerna ser väldigt tråkiga ut. TV:n däremot blåser helt nytt liv i vissa spel, Rage är ett bra exempel.

Men har väldigt svårt att hitta en datorskärm med samma kvalitéer. Har funderat om det kanske beror på att de flesta skärmar har AG-coating och är gjorda så att att bilden inte ska slita på ögonen eftersom man sitter nära, därav de undertryckta färgerna? TV apparater har ju en mycket klarare ytbeläggning.

Jag undrar alltså det finns någon sådan skärm likt det jag beskrivit? Funderar på 120Hz skärmarna som S23S700D eller VG236HE eftersom dom har en klar yta, men det kanske inte är det jag letar efter.

Vad tror ni?

Permalänk
Avstängd

TV-apparater har i princip alltid IPS-paneler, något som är ovanligt på datorskärmar utom de allra dyraste. Nu börjar det dock komma fler skärmar i normala prisklasser med IPS också. Köp en sådan.

IPS ger bättre färgåtergivning och mycket bättre betraktningsvinklar.

Permalänk
Medlem

Rätt många har S-PVA paneler också. Olika paneler har sina för eller nackdelar men i stort sett allting är bättre än TN. Om vi bortser från responstid vilket dock kan ses som ganska väsentligt speciellt om man vill vara kompetitiv i sitt spelande

det finns matta och blanka tv apparater precis som monitorer. Jag har en 6 år gammal Sony 32" Bravia tv och det som utmärker den är att färgerna är mer korrekta inte att de är mer färgsprakande samt att bilden överlag är mycket mer realistisk än de monitorer jag drabbats av. TV är helt klart rätt väg att gå gällande PC monitor för spelande och film enligt min mening men det gäller att hitta en med inte alltför mycket input lag och med PC ingång som fungerar väl. Min Sony havererar rejält på input lag biten. Visst hade vart trevligt om den vart 120 hz som en av mina spelmonitorer också men jag offrar ofta respons och svarstider för den bättre bildkvaliten och mer realistiska grafiken.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Nja TV apparater har nästan alltid nån form av PVA eller liknade, alternativt plasma, IPS när nog inte vanligt förekommande för TV

Visa signatur

Acer Predator Helios 300