Permalänk
Medlem

Uppgradera nuvarande speldator.

Hejsan, sitter just nu och funderar över att uppgradera min gamla sletna speldator. Köpte för någon månad sen ett nytt grafikkort men känner nu att det är dags att fixa till processorn och modekortet och allt annat skoj med datorn. Dock är jag inte så värst hype när det gäller vad som är bäst för bäst pris osv, så vänder mig nu till er för hjälp.

Mina nuvarande specs:

Modekort: EP35-DS4 (http://www.gigabyte.se/products/prod...px?pid=2744#ov) om jag har för mig rätt
Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz. (http://ark.intel.com/products/33910/...333-MHz-FSB%29 den tror jag?)
Ram: 6 gB RAM (DDR2 om jag minns rätt)
Grafikkort: NVIDIA Geforce GTX 560 Ti (http://www.geforce.com/hardware/desk...specifications)
Chassi: Antec Sonata III Miditower - (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=338137)
Hårddisk: 1 SSD 60gB och 1 vanlig 750 gB intern. (dom här duger gott och väl för mig)

Det som jag ser behövs uppgradering är Modekortet,Processorn och RAM. Och förmodligen ett nytt chassi.
Det som jag är i behov av nu är eran hjälp för att välja bästa för bästa pris, det jag är ute efter är att kunna spela diverse spel (Starcraft2/Diablo 3 och kommande spel) i kanske inte Ultra upplösning men iallafall hög (med endel undantag) samtidigt som man ska kunna streama sitt spelande. Sitter samtidigt med 2 skärmar (2x24")
Priset har ingen större betydelse, men självklart försöka hålla sig så lågt som möjligt, dock har jag fått mycket tips om att I5 processor duger gott och väl, men känner att ska jag väl köpa en I5 så kan jag likaväl lägga pengarna på en I7, men som sagt, vet inte vad som är bäst eller om en I7 är värt att i dagsläget, så hoppas ni kan svara på den frågan

Är det något ni undrar över eller mer information ni är i behov av så är det bara att skriva här så svarar jag så fort jag kan.

Tacksam för svar
//Johan Svensson

Permalänk
Medlem

Ingen som har något tips eller råd? Är väl i stort sett chassi/modekort/processor jag behöver ha råd på, sen kanske nytt RAM minne....

Permalänk
Medlem

Du skaffa ddr3 RAM 4*2 och en I5 2500k. Skulle också recomendera ett annat chassi. Jag bygger mycket datorer på fridtiden och om du har skype så kan jag hjälpa dig!:)

Skickades från m.sweclockers.com